Primarul Claudiu Buciu va supune Consiliului local Lugoj aprobarea unui proiect de hotărâre privind iniţierea procedurii de achiziţie a unor imobile,în cauză fiind vorba despre clădirile fostei Întreprinderi Textila Lugoj situată pe strada Buziaşului.

La prima vedere ar părea că pe primarul Buciu l-a lovit nostalgia,deoarece la fosta fabrica a lucrat şi mama sa, însă, în realitate, scopul pentru care Buciu doreşte achiziţionarea acestor clădiri şi terenuri se pare că este unul pur de afaceri cu italienii, totul pe bani publici. Tot afaceri şi tot cu italienii a făcut şi pe vremea când cumpără terenuri agricole pentru aceştia în schimbul unor comisioane,asta atunci când nu le dădea câte vreo teapă şi nu îşi mai respectă angajamentul faţă de ei, cum e şi teapa data societăţii Mille Miglia Company SRL Lugoj, administrată de cetăţeanul italian Carnelos Lâno, (decedat între timp) faţă de care Claudiu Buciu a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare prin care se angaja să vândă suprafaţa de 15 hectare de teren arabil situat în extravilanul comunei Coşteiu şi suprafaţa de 5,02 hectare de teren arabil situat în extravilanul comunei Sudrias,să îndeplinească şi formalităţile de intabulare în Cartea Funciara a terenurilor şi să se prezinte la notar pentru a încheia cu firma cumpărătoare contractul de vânzare-cumpărare la preţul de 154.000 euro (150.000 euro pentru terenul din Coşteiu şi 4.000 euro pentru terenul din Sudrias), suma fiind achitată integral de italieni pe baza antecontractului de vânzare-cumpărare,obligaţii pe care nu şi le-a mai îndeplinit,după cum arată judecătorii de la Tribunalul Timiş,cei de la Curtea de Apel Timişoara şi cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,conform informaţiilor publicate de Lumea Justiţiei!

Dacă pe vremuri cumpăra terenuri de la necăjiţii de romani care le vindeau pe nimica toată pentru italieni şi contra unor comisioane,afacere prospera pentru un dezvoltator imobiliar precum Claudiu Buciu,acum primarul PNL de Lugoj se pregăteşte să cumpere proprietăţile italienilor alături de care se pare că participă la petrecerile naşilor,(fără nicio aluzie la Don Vito Corleone alias Nasul din filmul lui Francis Ford Coppola şi nici a celor care deţin Banca Antinari care finanţa afacerile mafioţilor în filmul Caracatiţa),a finilor şi a prietenilor de famiglie,(pardon) de familie,doar că,acum,totul se pare că se va achiziţiona din banii lugojenilor.La preţuri destul de mari pentru criza economică în care ne aflăm şi,probabil,pe alte comisioane.Ca să nu le spunem spăgi,aşa cum îi place primarului Buciu să afirme că a fost nevoit ani de zile să le înmaneze unor politicieni care par mici copii pe lângă afacerile sale,spăgi pentru care nu a fost cercetat penal, aşa ca mulţi alţi denunţători la DNA care, deşi au fost prinşi “cu rata-n gura”,s-au jurat “că nu mai fură” şi astfel,au fost “iertaţi şi lăsaţi în pace şi cu banii agonisiţi cu atâta trudă.

Caracatiţa imobiliară în cazul fostei fabrici ITL Lugoj pare că e una complexă,iar adevăraţii beneficiari ai tranzacţiei stau ascunşi în spatele mai multor firme,la vedere fiind doar un administrator care i-a propus în scris actualului primar să cumpere aceste imobile,majoritatea aflate în paragină de ani de zile.Primarul Buciu pare că s-a mişcat rapid şi s-a apucat de treabă,demarând procedurile privind achiziţionarea lor,motivând că acolo s-ar putea amenaja sediile societăţilor Consiliului local Lugoj pe care le-a înfiinţat de curând pentru a asigura tot felul de sinecuri pentru camarila din PNL şi rudele acestora.O societate care se ocupă de transportul local de persoane,dar care nu prea are autobuze şi alta care ar vrea să administreze reţelele de apă şi canal,dar nu are licenţa de operartor,iar mai nou nu mai are nici director din Qatar că “aleasa” a demisionat când a văzut cu cine are de a face.Asta după ce societatea Meridian 22 a fost băgată de primarul Buciu în insolvenţa şi va fi condusă,în calitate de administrator special,de BELINŢAN ACVILIAN,un alt partener de petreceri în famiglie care va fi plătit în fiecare lună cu un salariu mult mai mare decât al foştilor directori ai societăţii Meridian 22.Dacă în spatele acestor demersuri nu ar exista suspiciunea unor interese imobiliare ascunse,pe mulţi bani publici,poate că achiziţionarea imobilelor şi a terenurilor de la fosta fabrica ITl ar fi fost benefică pentru municipiul Lugoj,însă,aşa cum se întâmplă de obicei,viaţa bate filmul şi în acest caz.Omul de legătură în majoritatea combinaţiilor făcute între primarul Claudiu Buciu şi diverşi afacerişti,se pare că este finul acestuia COJOCARU FLORIN,alias PELICANUL.

ÎNCRENGĂTURI cu DAMF de CUMETRIE

Astfel, societatea care i-a propus în scris actualului primar să cumpere unele imobile de la fosta fabrica ITL se numaste ARKA INDUSTRY HOTEL S.R.L şi are codul CAEN principal declarat — 4110 Dezvoltare (promovare) imobiliară,adică se ocupă cu afaceri imobiliare.Firma este administrată de Sporea Miron şi are ca asociat unic,cu 100% acţiuni,societatea KIMEL IT INVESTMENT SRL Lugoj,situată pe Str. ŢESĂTORILOR, Nr. 17, CORP ADMINISTRATIV, CAMERA 5, Etaj P, Judeţ Timiş. Acţionarul 100% al firmei KIMEL IT INVESTMENT SRL Lugoj este firma MOSAICO PIU SRL Lugoj,situată pe Str. ŢESĂTORILOR, Nr. 17, CORP ADMINISTRATIV, CAM. 7, Etaj 1, Județ Timiş,administrată de BORGHETTI GIAMPIERO,italianul care împreună cu soţia sa au înfiinţat firma Piastrelle pe care au controlat-o împreună.La un moment dat,administrator al firmei Piastrelle era mama numitei STĂNCIULESCU RAMONA CLAUDIA,pe numele său MANDA LELIA,care în prezent este condamnată la închisoare alături de alţi administratori de firme din Lugoj şi judeţ pentru evaziune fiscală în dosarul Strehaia,fiindcă au creat bugetului de stat un prejudiciu total de 7,5 milioane de euro.

Dacă ne gândim şi la faptul că pupila lui Buciu din USR PLUS,actualul City Manager al Lugojului,OPREA MICSA ANCA ,fost presedinte PLUS Lugoj si candidat la functia de presedinte USR Lugoj, a fost la rândul său angajată a firmei Piastrelle Vest Design,în funcţia de Manager Comercial,suspiciunea că legătura între cei care conduc astăzi Lugojul şi interesele imobiliare ale italienilor a fost pusă la cale de mai multă vreme.

Continuând printre iţele încurcate ale firmelor controlate de italieni,prin interpuşi români,aflăm că acţionarii societăţii MOSAICO PIU SRL Lugoj sunt AB HOLDING AG Elveţia,care deţine 95.45 % dintre acţiuni,restul acţiunilor fiind deţinute de societatea RSD ACCOUNTING CONSULTING SRL Lugoj, Str. ŢESĂTORILOR, Nr. 17, CORP ADMINISTRATIV, CAMERA 3, Etaj P, Județ Timiş,firmă administrată de STĂNCIULESCU RAMONA CLAUDIA soţia lui BORGHETTI GIAMPIERO.

Tot STĂNCIULESCU RAMONA CLAUDIA este şi acţionar cu 98.18 % al firmei RSD ACCOUNTING CONSULTING SRL Lugoj,restul de acţiuni fiind deţinute de SRC DESIGN CONSTRUCT SRL Lugoj o firmă la care acţionar unic este tot STĂNCIULESCU RAMONA CLAUDIA cu100 %. Şi tot STĂNCIULESCU RAMONA CLAUDIA şi SRC DESIGN CONSTRUCT SRL Lugoj deţin şi firma PIA IMOBILIARE S.R.L,dar şi alte firme care îşi au sediul tot pe Str. ŢESĂTORILOR din Lugoj.Toate acestea ar putea contura tabloul unei afaceri de famiglie pe bani publici,girată de primarul Claudiu Buciu,un primar care e mai mult plecat la familie în Germania de unde îşi anunţa deciziile pe Facebook,în loc să fie la serviciul pentru care lugojenii l-au ales şi îl plătesc cu 5000 de euro pe lună.Tu ce zici?

Sursa: tucezici.medium.com

Articolul precedentSe opreşte apa în Voiteg, Banloc, Livezile, Dolaț și Jebel!
Articolul următorAlumni ai UVT, Ioan T. Morar și Cristian Pătrășconiu, obțin prestigioase premii ale Uniunii Scriitorilor din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.