PROGNOZA METEO pentru vineri, sâmbătă şi duminică! SOARELE, nu ne va lăsa

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral şi 33 de grade, local, în Oltenia şi Muntenia, informează ANM.

Vineri, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral şi 33 de grade, local, în Oltenia şi Muntenia. Cerul, mai mult senin în mare parte din ţară, va avea unele înnorări pe parcursul zilei la munte şi în sud-estul extrem, iar în a doua parte a nopţii în vestul şi nord-vestul ţării, unde numai izolat vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în Dobrogea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade, mai scăzute, până spre 7…8 grade, în depresiuni unde vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea.

Sambata, vremea se va menţine deosebit de caldă, mai ales în jumătatea de sud a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi noaptea, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Spre sfârşitul intervalului, astfel de fenomene se vor semnala izolat şi în sud-est. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade.

Duminica, vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a Carpaţii Meridionali, a Carpaţilor Orientali şi izolat în restul zonei montane. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here