Proiect de milioane propus de ADID Timiş

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiş a depus la începutul acestei săptămâni proiectul pentru finanţare prin PNRR privind ridicarea a zece Centre de colectare cu aport voluntar (CAV-uri). Valoarea proiectului este de aproape opt milioane de euro.

“Au fost multe ore și săptămâni de pregătire pentru ziua de astăzi, alături de colegii mei de la ADID Timiș și de la Consiliul Județean Timiș: am depus proiectul de finanțare prin PNRR – Componenta Managementul Deșeurilor pentru Centrele de colectare cu aport voluntar (CAV-uri). La nivelul județului Timiș ținta este să avem 10 astfel de CAV-uri. Ele ne vor fi utile pentru colectarea separată a deșeurilor menajere reciclabile, deșeuri voluminoase – textile, lemn, anvelope, echipamente casnice electrice și electronice, din construcții și grădină. Valoarea unui astfel de CAV este de 780.000 de euro, așadar ar fi, în total, o investiție de aproape 8 milioane de euro. Am convingerea că acest important proiect va primi finanțarea necesară și județul Timiș va scăpa de nedoritele rampe de deșeuri pe care le întâlnim, din păcate, pe foarte multe drumuri sau în zone mai puțin circulate. Timișul european este unul curat, cu cetățeni responsabili și atenți la mediul înconjurător!”, a spus Lorenzo Barabas, din partea ADID Timiş.

Cele zece centre de colectare vor fi ridicate la: Belinț, Biled, Deta, Făget, Ghiroda, Jimbolia, Peciu Nou, Tomnatic, Topolovățu Mare și Satchinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here