Reprezentanții Colterm trebuie să prezinte până în 15 februarie un plan de redresare financiară

Spread the love

Consilierii locali au fost înștiințați ieri în cadrul ședinței de plen cu privire la o adresă a societății Colterm, care solicită o prelungire a termenului de depunere a raportului de redresare a instituției până în 15 februarie.

Astfel, potrivit primarului  Nicolae Robu, studiul trebuie să indice toate măsurile necesare pentru eficientizarea societății de termoficare. În plus, edilul spune că planul de redresare al societății poate cuprinde inclusiv reduceri de personal.“S-a cerut Coltermului pentru a putea beneficia de majorarea de capital să prezinte și niște măsuri de eficientizare, astfel încât societatea să se dovedească viabilă. Adică, o măsură preventivă, să nu se ducă banii degeaba înspre Colterm și nu știu după cât timp să constatăm că din nou Colterm este pe minus. Nu este nimic limitativ. Studiul respectiv trebuie saă indice toate măsurile care trebuie luate pentru eficientizarea activității. E nevoie de timp mai mult pentru a face un studiu temeinic”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Reamintim, la finele anului trecut aleșii locali au aprobat o infuzie de capital de 84 de milioane lei la societatea de termoficare Colterm. Suma ar trebui să fie livrată societății de termoficare în următorii patru ani. Astfel, majorarea de capital poate fi considerată o investiție, și nu un ajutor de stat. Societatea de termoficare intenționa să ia un credit bancar pentru a-și achita datoriile la diverșii furnizori de servicii, însă nici o bancă nu a dorit să ofere un împrumut, având în vedere incapacitatea de a achita creditul.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here