Revenire de senzatie! Timisoara Saracens a invins in Superliga principala contracandidata la titlu

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, a învins vineri, în primul meci al etapei a doua a SuperLigii CEC Bank, ediția 2016-2017, pe vicecampioana CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 19-12 (0-9), într-un meci disputat pe stadionul ”Gheorghe Rășcanu” din Banat.

A fost primul meci al ”sarazinilor” în noul sezon al campionatului intern de rugby, ei nejucând în prima etapă ca urmare a faptului că în SuperLigă evoluează un număr impar de echipe.

Partida a început în nota de dominare a gazdelor, care au forțat deschiderea scorului, însă Valentin Calafeteanu a ratat două lovituri de penalitate. Băimărenii s-au apărat bine și au așteptat greșelile adversarilor, ei reușind să modifice pentru prima dată tabela de marcaj în minutul 22, când fijianul Ratu Taniela a fructificat o lovitură de penalitate.

După alte 10 minute, ”zimbrii” și-au mărit avantajul, prin același fijian, care a adus alte 3 puncte tot dintr-o lovitură de pedeapsă.

Bănățenii s-au aruncat în atac în ultimele 10 minute ale primei reprize însă s-au izbit de un adevărat zid al defensivei oaspeților care au jucat disciplinat și pragmatic, maramureșenii intrând la cabine cu 9 puncte pe tabelă, după ce Taniela a fost autorul unui dropgol, în minutul 35.

Jucătorii campioanei en-titre au ieșit mult mai determinați de la cabine, punând presiune constantă pe apărarea ”zimbrilor” care a cedat în minutul 61, atunci când Cătălin Fercu a reușit un eseu, la capătul unei faze colective, transformat de Vali Calafeteanu. După alte 9 minute, timișorenii au reușit să preia conducerea, Marian Drenceanu izbutind al doilea eseu al partidei, transformat de Fercu, scorul devenind 14-9.

Oaspeții au încercat să revină în joc însă fazele lor de atac s-au stins în 22-ul advers pe fondul unor greșeli individuale.

În minutul 78, gazdele au reușit și cea de-a treia încercare, prin Vlăduț Zaharia, Cătălin Fercu ratând transformarea, tabela de marcaj fiind închisă prin lovitura de pedeapsă fructificată de ”zimbrul” Ratu Taniela în ultimele secunde ale partidei.

S-a încheiat 19-12 pentru Timișoara Saracens, care a câștigat cu greu confruntarea, dar mai mult decat meritat, jucătorii din orașul de pe Bega urmând să facă, în etapa a treia, deplasarea la București, pentru partida cu CSM Olimpia, în timp ce Știința Baia Mare va juca abia în etapa a patra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here