Roma Antică se lasă descoperită la Timișoara. La Iulius Town, preșcolarii și elevii sunt invitați să pășească și să ia contact cu un tărâm pe care până acum l-au putut admira doar în proiecțiile de film sau în cărți: Roma Antică.

Imperiul Roman este în prim plan la Iulius Town. Expoziția „Kids in Roman Empire” va fi deschisă până pe data de 29 septembrie inclusiv. Copiii vor păși în Roma de odinioară și se vor transpune în acele vremuri. Vor putea afla despre istoria Romei, îmbrăcămintea romanilor, luptele dintre gladiatori sau care au fost cele mai importante realizări ale împăraților. Vor putea vedea o catapultă și vor învăța despre organizarea armatei, vor pătrunde în Colosseum, dar și multe altele, toate acestea ajutându-i să descopere mai ușor istoria unuia dintre popoarele din care ne tragem.

Misterele Romei Antice vor fi elucidate în cadrul unor prezentări interactive și educative, adresată în special copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Expoziția se desfășoară la etajul Iulius Mall, în zona magazinelor Sizeer și Grid, iar cei dornici să afle secretele Imperiului Roman vor participa la un tur de aproximativ 50 de minute, fiind, bineînțeles, îmbrăcați precum romanii și ghidându-se după un scenariu. Pe parcursul turului, cei mici vor fi implicați și într-o serie de jocuri, prin intermediul cărora vor învăța despre Roma Antică și poveștile care se învârt în jurul acelei perioade.

Expoziția se desfășoară în intervalul orar 16.00 – 19.00 în timpul săptămânii, iar în weekend între orele 10.00 – 20.00. Accesul este gratuit.

 

Articolul precedentÎntreruperi semnificative de apă în Timișoara și în județ
Articolul următorTimișoara City Marathon, la a treia ediție. Sunt așteptați aproape 2000 de alergători la start

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.