Romania invinge clar Slovenia in Cupa Davis si asteapta acum… Spania!

tenisPerechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja, cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3), sâmbătă, în Sala Sporturilor ”Victoria” dn Arad, și a adus victoria echipei de tenis a României în fața Sloveniei, cu 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

România și-a asigurat victoria după două zile, prin punctele realizate de Marius Copil, Adrian Ungur, la simplu, vineri, și de perechea Florin Mergea/Horia Tecău, sâmbătă la dublu.

Echipa României s-a calificat în turul al doilea, unde va întâlni echipa Spaniei, tot pe teren propriu, în perioada 15-17 iulie.

Meciul de dublu nu a fost flaore la ureche pentru romani, care au muncit serios pentru a castiga. Slovenii si-au vandut scump pielea si in doua ore jumatate si-au pierdut o singura data serviciul. Tricolorii au fost spectaculosi si pana la urma eficienti, indeplinind pana la urma ce trebuia facut!

Tecău și Mergea au reușit 12 ași, iar slovenii au realizat 13, românii având procentaje mai bune la punctele realizate cu ambele servicii (87%-76% la primul, 58% — 50% la al doilea).

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5), iar în al doilea, Adrian Ungur (31 ani, 193 ATP) a dispus de Grega Zemlja (29 ani, 181 ATP) cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4.

Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a trecut de cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3).

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur — Rola (de la ora 14,00) și Copil — Zemlja, cu importanță doar pentru palmares.

Organizare ireprosabila a acestui eveniment in Sala Victoria din Arad, o gazda excelenta… Singura problema sa-i spuemn este ca sala a fost prea mica pentru un eveniment atat de dorit si frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here