În urmă cu 32 de ani, Timișoara devenea primul oraș din România liber de comunism. „Azi în Timișoara, mâine în toată țara” a fost un slogan care a trezit o țară la realitate, iar Revoluția schimba regimul opresiv de atunci.

Și tot de atunci, în fiecare 20 decembrie, sirenele din Piața Victoriei ne aduc aminte de acele momente când timișorenii au fost mai uniți ca niciodată. Doar că acum sirenele au tăcut. De ce? Din cauza incompetenței celor din Primărie.

După ce au fost urecheați de presă, cei din Primărie cu chin cu vai au răspuns de propria incompetență, spunând însă că de vină sunt… sirenele: „Ne exprimăm regretul cu privire la defecțiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a orașului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineață la ora 10 și era funcțională. La ora 12 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraș, care au funcționat, cu excepția celei din Piața Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecțiunea tehnică este în curs de remediere – Serviciul Comunicare”.

Cu alte cuvinte, nici sirena nu mai sună de când Fritz este primar.

Pe marginea acestui subiect, senatorul Ben Oni Ardelean a comentat: „Când sirenele tac, impostorii se ascund în birouri. Pentru prima dată în cei 32 de ani de la Revoluție, sirenele din Piața Victoriei nu au mai sunat. 20 decembrie, ora 12:00, reprezintă un moment sacru în istoria Timișoarei. Sirenele din oraș pornesc în amintirea eroilor care au ocupat Piața Victoriei în acea zi din ‘89, până când regimul totalitar a fost îndepărtat. Încă din anii ‘90, în fiecare an, Timișoara așteaptă cu emoție cele 3 minute unice. Astăzi, sirenele din piaţă au tăcut pentru prima dată. Administrația Fritz a întâmpinat din nou probleme tehnice, iar toți cei aflați în balconul Operei, și nu numai, se uitau nedumeriți unii la ceilalți, în așteptarea corului de sirene. Trecutul, prezentul și viitorul orașului sunt aruncate la coșul de gunoi de către un turist, fără niciun fel de simț pentru comunitate, vremelnic într-o funcție cheie. Oamenii nu vă vor uita! Doamne, păzește Timișoara! Glorie și recunoștință veșnică eroilor Revoluției Române!”.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor! Lucrările trebuie finalizate în aproape doi ani
Articolul următor21 decembrie 1989: la Timişoara se citeşte Proclamaţia. Ceauşescu vrea să suprime Revoluţia, însă ţara se trezeşte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.