RUŞINOS ŞI STRIGĂTOR LA CER! Ne lăudăm cu primul meci de fotbal de pe actulul teritoriu al României, dar nu avem terenuri cu nocturnă şi vestiare

Timişoara fotbalistică a ajuns ruşinea ţării. Fără echipă în prima ligă de ani buni, fără rezultate chiar şi în liga secundă şi cu o infrastructură sportivă de Liga 6! Că atâta se poate în civilizata Timişoara, care tot aşteaptă bani de la stat, ca ea nu e în stare de nimic. Nici să văruiască bazele care au fost odată aici.

Cel mai dureros este capitolul terenurilor de fotbal. Avem stadionul Dan Păltinişanu, gata de demolare, dar încă se aşteaptă semnalul de la Bucureşti, care bineînţeles întârzie. Am avut o bijuterie de gazon la UMT şi o arenă cât de cât acceptabilă la CFR. La primul, interesele imoboliare au distrus o arenă pe care a jucat şi Ripensia, aia adevărată, nu fake-ul de azi, iar la Gara Mare avem un spital de campanie cu niciun bolnav!

Mai avem un stadion, Electrica, e mult spus însă stadion, pentru că nici acolo nu poţi organiza meciuri de Liga 1, cu greu se face şi pentru liga secundă. Mai e şi Ştiinţa, dar şi acolo lucrările de modernizare trenează, pentru că avem doar specialişti de carton. În rest, semi baze sportive ca Fratelia sau Plopi, etc, unde e greu sa baţi mingea.

Ne batem însă în piept, aici mai ales „oficilităţile oficiale” care distrug în continuare sportul bănăţean, că în Timişoara s-a disputat primul meci de fotbal de pe actualul teritoriu al României. Că de aici s-a dat ora exactă în sportul rege, că avem titluri şi cupe… Bine, în vremuri preistorice că acum în falnica Timişoară nu se poate disputa un meci amical internaţional de juniori. Pentru că nu avem noctură şi nici vestiare. Aşadar, partida dintre România şi Serbia de săptămâna viitoare se va disputa la… Şag, acolo unde omul sfiinţeşte locul.

La noi, la oraş rămânem cu promisiunile, scuze, minciunile celor care conduc în continuare spre dezastru soarta unui oraş care altădată era mândria noastră, iar acum a ajuns ruşinea ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here