Universitatea de Vest din Timișoara are deosebita plăcere de a vă invita, joi, 20 octombrie, ora 18, la primul eveniment din seria de conferințe internaționale Idei care schimbă lumea.

Diversitate și incluziune prin povestiri digitale va fi un panel inedit despre cultura datelor, pop culture și educație prin film. Invitatele vor vorbi despre cum creăm reprezentări corecte și echitabile ale oamenilor și realităților prin cercetare, design vizual și video.

Ideile care schimbă lumea sunt comunicate multimedia, iar dacă ne dorim mai multă diversitate, echitate și incluziune, trebuie să discutăm deschis despre rolul poveștilor și rolul tehnologiilor în a schimba reprezentări, comportamente, credințe și atitudini.

Evenimentul se va desfășura în amfiteatrul A11 al UVT și vor fi prezente:

Federica Manfredi, Graphic Designer și Comic Book Artist, colaborator Marvel Comics (Black Panther Book) și Amazon Studios, Italia
Dr. Georgiana Turculeț, Marie S. Curie Fellow la Universitatea Pompeu Fabra, Spania și UVT, România
Edit Jakab, Producător de film și fondatoarea Paprika Film Productions, Ungaria
Dr. Amandine Desille, Cercetător asociat la Universitatea din Lisabona, Portugalia

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Universitatea de Vest din Timișoara reprezintă un spațiu ideal pentru dialog, atât pe plan național, cât și internațional. De aceea, invităm întotdeauna experți din domenii multiple ale căror idei pot contura, cu ajutorul educației, o lume în care diversitatea, echitatea și incluziunea primează”.

Conferințele Idei care schimbă lumea își propun să aducă în prim-plan subiecte provocatoare, bune practici și dialoguri între specialiști de renume care să inspire și să motiveze publicul timișorean. Această serie face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Articolul precedentUVT anunță închiderea proiectului „Practica de calitate pentru o carieră de succes”
Articolul următorRUŞINOS ŞI STRIGĂTOR LA CER! Ne lăudăm cu primul meci de fotbal de pe actulul teritoriu al României, dar nu avem terenuri cu nocturnă şi vestiare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.