Salonul de Carte Bookfest s-a deschis astăzi la Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri. Astfel, timp de patru zile, vizitatorii au ocazia să se întâlnească cu autori consacraţi, să participe la mese rotunde şi sesiuni de autografe. Cu o ofertă de circa 20.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii, vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România.

Bookfest Timişoara propune dezbateri şi întâlniri cu autori locali, dar şi filme de artă la cinematograful de artă al salonului. A fost prima ediţie locală organizată în urmă cu trei ani.

Invitatul special al ediției, scriitorul Mircea Cărtărescu, autorul best-sellerului Soleniod, se va afla la Bookfest Timișoara sâmbătă, 2 aprilie, când își va prezenta cartea. Acesta va acorda autografe cititorilor, în cadrul unui eveniment la care va participa și Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

În aceeași zi, la ora 11:00, Brândușa Armanca își va lansa cartea Abolirea timpului buimac, publicată la Editura Fundației Triade. Alături de autoare, vor participa la lansare Mircea Mihăieș și Adriana Babeți. Programul zilei va fi încununat, de la ora 19, de concertul formației de muzică veche Trei Parale. Grupul va prezenta în acest concert extrase din diversele sale proiecte, mai ales din Bazar – program de muzica veche românească, și din Ciobanul care si-a pierdut oile – o încercare de a regăsi muzicile pierdute ale Românei rurale.

Intrarea în cadrul salonului, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia, va fi gratuită. Programul de vizitare este între 10:00-20:00, zilnic.

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara.

Articolul precedentPetru Ehegartner planteaza copaci la Bucuresti in loc sa o faca la Timisoara
Articolul următorPerturbări ale traficului aerian şi feroviar în Franța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.