Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara (sediul V.Pârvan 4, în holul principal).

Cu acest prilej, va fi prezentat şi catalogul „Fotogeografica 2023”, care conţine mesajul doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fotografiile premiate pe cele trei secţiuni ale concursului – patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, la categoriile elevi/studenți și open – cât şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului (expo online www.fotogeografica.ro).

Expoziţia „Fotogeografica 2023” prezintă în imagini şi în albume foto fragmente vizuale ce surprind patrimoniul cultural şi natural al României, realizate de artiști tineri și consacrați, și poate fi vizitată în perioada 7 –20 noiembrie 2023, în contextul în care Timișoara este ”Capitala Europeană a Culturii 2023”.

„Mai mult decât oricând, într-un an în care comunitatea timișoreană susține programul Capitalei Europene a Culturii, România este promovată internațional printr-o colecție unică de bogății umane, culturale și naturale. Identitatea românească este recunoscută internațional, în concertul vocilor paneuropene, în primul rând prin însumarea valorilor ei culturale, cele ce țin de specificul nostru – creații, tradiții, obiceiuri -, dar și prin punerea în lumină a locurilor unice ale acestei țări, natura și comorile ei, bine reflectate în cadrul proiectului găzduit de UVT – Fotogeografica 2023” – afirmă rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes.

Articolul precedent3, 2, 1… START! Miercuri începe FAST: Festival For Architecture Schools Of Tomorrow
Articolul următor„LittleLIT pe scenă”: o săptămână de basm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.