Șase cetăţeni străini depistați la frontiera de vest

Șase persoane, dintre care trei cetăţeni din Albania şi trei din Kosovo, au fost depistați, ieri, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara. Aceștia intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.
Poliţiştii de frontieră au observant noaptea trecută, în jurul orei 03.00, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului şi a procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi conducerea acestora la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că indivizii au vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani şi sunt cetăţeni din Albania. La cercetări, aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei cetăţeni albanezi fiind predaţi autorităţilor de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie, fiindu-le interzisă intrarea în ţară pentru o perioadă de cinci ani.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, ieri seară, în jurul orei 21.30, trei persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România. Cele trei persoane au fost reţinute în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.
Din primele verificări s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, aceştia solicitând acordarea statutului de azilant pe teritoriul României, fapt pentru care au fost predaţi Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here