Scandalul de la Giarmata nu rămâne fără ecouri. Primarul arată cu degetul şi spre poliţie…

După cum anunta Gazeta de Vest încă de dimineaţă (AICI), la Giarmata s-a petrecut un chef-monstru, care s-a terminat cu incendierea unei maşini. Polişiştii sau prezentat destul de târziu la faţa locului, deşi liniştea fusese tulburată în mod evident, mai multe telefoane fiind date spre a anunţa aceste lucruri.

Dacă unii oameni s-au plâns de mult timp, arătând cu degetul şi spre Primărie, că ar tolera chefurile de la acea „pensiune”, primarul localităţii, Claudiu Mihălceanu a vrut să clarifice lucrurile.

„Regret evenimentul petrecut azi noapte pe raza comunei Giarmata, pe str. Tineretului și, pentru ca observ că se speculează politic această situație neplacută, mă simt obligat sa vin cu precizari publice. Locația unde s-a întâmplat nefericitul eveniment, funcționează ca întreprindere individuală, cod CAEN 5590 – adică „alte servicii de cazare”. Acest cod CAEN nu necesită eliberarea unei autorizații de funcționare din partea autorităților locale. Este practic o locație privată, care se inchiriază la fel cum orice cetațean își poate închiria garsoniera studenților, sau în regim hotelier, fără ca noi, autoritate publică, să avem vreo forma legală de a opri această activitate. Dacă această locație ar fi funcționat cu autorizație eliberată de primarie, am fi avut posibilitatea să o retragem și să suspendăm activitatea, ceea ce, cu siguranță, am fi facut, ori, în acest caz, doar Poliția Română, Poliția Locală și Jandarmeria pot interveni punctual. Mai trebuie sa precizez ca am primit sesizări și petiții de la cetățenii din zonă și că, împreună cu avocații, căutam soluții pentru ca instituțiile abilitate să intervină și să ia măsuri”, a transmis primarul, care arată indirect înspre Poliţie că nu intervine deşi era cazul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.