Școala online a plictisit elevii și a stresat părinții! Cât mai durează și CE este de făcut în continuare!

Coronavirusul a dat tuturor viața peste cap, atât a copiilor, cât și cea a părinților. Școala online a adus cu sine nenumărate provocări, iar multe persoane nu au reușit să le facă față. Elevii au rămas în urmă cu învățatul, iar părinții au devenit din ce în ce mai stresați deoarece au fost copleșiți de noile cerințe și responsabilități. Află ce au avut de înfruntat până acum copiii și părinții și ce este de făcut în continuare, până se vor relua cursurile fizice!

Iată CATEVA din problemele cauzate de școala online:

  • Copiii s-au plictisit și și-au pierdut motivația de a învăța

În cele mai multe cazuri, în cadrul lecțiilor online cadrul didactic a dictat, iar copiii au scris, aceasta fiind o metodă de predare care nu a fost deloc de folos celor mici. Interacțiunea elev-profesor a fost până acum limitată sau chiar a lipsit, iar acest lucru i-a demotivat complet pe cei mai mulți dintre copii. Aceștia nu s-au mai concentrat la lecții, au început să se joace pe calculator în timpul orelor sau pur și simplu nu au mai vrut să fie atenți la ce se întâmplă în clasă.

Dacă profesorul nu a reușit până în prezent să găsească soluții inovative de a le menține interesul elevilor săi, o parte dintre aceștia au rămas în urmă și vor întâmpina dificultăți de a recupera tot ce au pierdut. Cel mai probabil, ei își vor pierde interesul pentru învățat și în continuare și se vor adapta cu greu cerințelor impuse odată cu reînceperea fizică a școlilor.

  • Timpul petrecut online a crescut, la fel și oboseala elevilor

După orele de clasă, majoritatea elevilor au continuat să stea pe laptop, unii dintre ei în cadrul programelor de afterschool, iar alții pentru a se juca diverse jocuri video împreună cu alți prieteni virtuali sau pentru a naviga pe internet (în special pe youtube sau rețelele de socializare). Astfel, cei mici au ajuns să petreacă un timp exagerat în fața monitoarelor, iar acest lucru a avut repercusiuni negative asupra stării lor fizice și psihice. Mulți au devenit foarte obosiți, triști pentru că s-au simțit foarte singuri sau agitați pentru că nu și-au consumat energia în mod eficient.

  • Au apărut frustrări din partea părinților care au fost nevoiți să se transforme în profesori

Din cauza faptului că elevii nu au înțeles multe lucruri în cadrul lecțiilor online, temele au devenit un adevărat calvar, atât pentru ei, cât și pentru părinții care s-au transformat în profesori, chiar dacă nu au avut pregătirea didactică necesară. Adulții s-au văzut nevoiți să jongleze cu munca de-acasă, temele copiilor și treburile casnice, ceea ce a provocat apariția multor frustrări, tensiuni și certuri în familie.

Iată CE poți face pentru a trece mai ușor peste această situație dificilă până se reiau cursurile fizice:

  • Asigură-te că există acasă condiții optime pentru lecțiile online

Pe cât posibil, părinții ar trebui să ofere copiilor un mediu fizic propice desfășurării cursurilor online. Uneori acest lucru este dificil, având în vedere că spațiul din apartament este limitat, însă cu puțin efort din partea tuturor membrilor familiei, se poate ajunge la un compromis.

În plus, asigură-te că ai o conexiune bună la internet și că device-urile electronice pe care le folosește copilul tău sunt în cea mai bună stare. Nu trebuie să-i cumperi celui mic un laptop nou, este suficient să-l repari pe cel vechi, iar dacă nu știi la cine să apelezi, click aici și vei găsi cei mai buni specialiști în domeniu.

  • Limitează accesul copiilor la jocurile online și oferă-le în schimb afecțiunea ta

Este important ca timpul petrecut pe laptop să fie redus, pentru a evita suprasolicitarea copiilor. Cu toate acestea, este destul de greu să concurezi cu distracțiile și stimulii oferiți de mediul online și, de aceea este esențial să le oferi copiilor o alternativă mai bună, care să-I motiveze să lase calculatorul în favoarea altor lucruri.

Îi poți oferi mai multă atenție și afecțiune, jucându-vă mai mult împreună sau petrecând timp în aer liber. Este o ocazie excelentă să patinați, să jucați tenis, fotbal sau să faceți alte activități recreative. Suportul moral este deosebit de important în aceste perioade dificile, iar copiii au nevoie de cât mai multă interacțiune socială (dacă nu se poate cu prietenii, cel puțin acest lucru să fie posibil cu familia).

  • Transformă temele într-o activitate amuzantă

Nu pune foarte multă presiune pe copil și încearcă să fii un pic mai înțelegător. Ai răbdare și explică-i de mai multe ori ce nu a înțeles. Gândește-te ca la o provocare, ca la o ocazie ideală de dezvoltare personală pentru tine. De exemplu, îți poți exersa empatia și aplica spiritul de echipă, abilități care îți vor fi de folos când te vei întoarce și tu la birou.

În concluzie, chiar dacă perioada dificilă cauzată de coronavirus nu s-a terminat, cu puțin efort, atât copii, cât și părinții pot face față cu brio tuturor provocărilor. Cel mai probabil, școala fizică se va relua în scurt timp, iar elevii trebuie să fie pregătiți pentru a se readapta sistemului de învățământ.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here