Şcolile pot începe de luni cu prezenţă fizică. Există o singură condiţie

Doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului – profesori și angajați – este de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie. În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, după vacanța forțată. Regula se aplică atât unităților de învățământ de stat cât și private, exceptând școlile speciale.

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de invatamant va fi afișata pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean/ISMB. Rata de vaccinare se afișează în fiecare zi de vineri și în baza acesteia se poate decide trecerea la prezență fizică, dacă rata ajunge să depășească pragul de 60 la sută.

În continuare, școlile au posibilitatea să facă cerere la inspectorat pentru a învăța online dacă așa se dorește, a mai spus Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here