Operatorul de salubrizare Retim Ecologic Service S.A.și ADID  Timiș au început, din această săptămână, să desfășoare o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase în zona 1 rural. Campania se desfășoară  până pe 31 mai 2019.

            Cetățenii din această zonă vor putea depune deșeurile periculoase, prin aport voluntar, în containerele speciale puse la dispoziție.

            Deșeuri periculoase sunt:ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase, ambalaje metalice care conțin o matrică poroasă  solidă formată din materiale periculoase(ex.azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanți, materiale filtrante(inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune(inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

            Reprezentanții ADID Timiș le atrag atenția cetățenilor că în cadrul acestei campanii nu se colectează: deșeuri municipale, biodegradabile, vegetale, deșeuri periculoase industriale(inclusiv cele rezultate din producție), construcții și demolări, echipamente electrice, electronice și electrocasnice(cunoscute și sub denumirea prescurtată de DEEE-uri).

            Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

            Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, pot fi găsite atât pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, www.adidtimis.ro, la secțiunea Anunțuri 2019, cât și pe site-ul operatorului, www.retim.ro/știri.

Articolul precedentAsistență pentru înființarea celor 25 start up-uri selectate în proiectul SIA VEST!
Articolul următorALDE Timiș l-a învins pe Nicolae Robu în Consiliul Local Timișoara cu propriile arme! Din păcate, tot timișorenii au de suferit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.