Superstarul pop, George Michael a murit la vârsta de 53 de ani

0
183

Doliu pe scena americană! Starul pop, George Michael, a murit în locuinţa sa din Oxfordshire, în ziua de Crăciun. Agentul său de presă a transmis că artistul a murit din cauza unei insuficiențe cardiace.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1953 în Fincheley, o suburbie din nordul Londrei. Originar dintr-o familie greacă de origine cipriotă, numele lui real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou. Încă de la vârsta de 12 ani, a înfiinţat cu un coleg de şcoală, Andrew Ridgeley, un grup de ska, denumit The Executive. Acel proiect experimental le-a permis celor doi adolescenţi să compună primele cântece.

Artistul a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care acoperă aproape patru decenii. La începutul acestei luni a fost anunţat că producătorul şi compozitorul Naughty Boy lucra cu George Michael la un nou album.

Însă excesele din viaţa personală i-au influenţat negativ cariera. Au existat perioade în care lupta pe care a dus-o cu dependenţa de droguri, dar şi mai multe arestări, i-au eclipsat adeseori talentul muzical. Pe măsură ce cariera lui a intrat într-un con de umbră după anul 2000, George Michael ajungea pe primele pagini ale ziarelor din alte motive decât cele artistice. În 2006, şi-a recunoscut vinovăţia pentru conducerea automobilului după ce consumase droguri. Autorităţile i-au suspendat permisul auto pentru doi ani.

În 2008, George Michael a fost arestat pentru posesie de droguri extrem de periculoase, inclusiv cocaină.

În septembrie 2010, artistul britanic a fost condamnat la opt săptămâni de închisoare, în urma unui incident petrecut în luna iulie a aceluiaşi an, după ce şi-a izbit frontal automobilul în faţada unui magazin din nordul Londrei.

(Foto: BBC)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here