Eveniment special la Universitatea Politehnica Timisoara. În sala Senatului a avut loc ieri ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Alin Albu Schaffer, director al Institutului de Robotică și Mecatronică, DLR – Centrul Aerospațial German supranumit și „NASA Germaniei”.

Timișoreanul în vârstă de 47 de ani este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații, secția Electronică Aplicată, și păstrează legătura cu instituția care l-a format. “Este o onoare absolut deosebită pentru mine faptul că primesc acest titlu de la universitatea în care m-am format. Apreciez foarte mult faptul că Universitatea Politehnica din Timișoara face aceste acțiuni cu diverși absolvenți ai universității. Tema de robotică și de inteligență artificială am pornit-o de fapt în lucrarea de diplomă, care mi-a deschis drumul spre postul pe care l-am primit la Centrul de Cercetări Aerospațiale în Germania”, a transmis Alin-Albu Schaffer.

De cealaltă parte, conducerea Universității Politehnica Timișoara are numai cuvinte de laudă și mândrește cu timișoreanul care a ajuns să conducă institutul de robotică din “NASA Germaniei”. “Alin Albu are cea mai frumoasă carieră profesională a vreunui absolvent de Electronică și Telecomunicații din toate generațiile. Să ajungi director de institut la echivalentul a NASA pentru Europa și profesor plin la Universitatea Tehnică din Munchen la o vârstă mult sub 50 ani este o performanță unică printre absolvenții de ETC. Ne mândrim cu o astfel de personalitate, și mai ales că e un timișorean getbeget. Ne fac cinste numele și realizările lui”, a subliniat Ivan Bogdanov, decanul Facultății de Electronică și Telecomunicații de la UPT.

Alin-Albu Schaffer coordonează în Germania aproximativ 200 de cercetători care încearcă să realizeze roboți din ce în ce mai inteligenți, care să ne ușureze viața. La institutul de robotică din Munchen în care acesta lucrează, cercetătorii realizează roboți care repară sateliții defecți care se mișcă haotic pe orbită.

Articolul precedentNU E PACALEALA! Aprilie incepe zile calduroase. Vezi ce temperaturi vom avea in weekend
Articolul următorBărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice depistat la volan, la vama Cenad 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.