vremea

Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

In tara, luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil în regiunile nordice, senin în restul ţării şi vânt slab şi moderat. Seara şi noaptea, cerul se va înnora temporar în nord, în centru şi în nord-est şi va ploua local, în special în zona Carpaţilor Orientali, unde pe crestele mai înalte pot apărea şi precipitaţii mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversă, pot fi însoţite trecător de descărcări electrice. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, urmând să atingă viteze mai mari la munte, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile minime, mai scăzute decât în nopţile precedente – în regiunile nordice, unde vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei şi mult mai ridicate decât acestea, în restul teritoriului, vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 şi 13 grade.

Sambata, vremea se va răci faţă de intervalul precedent, aşa încât în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Răcirea va fi mai accentuată în jumătatea de nord-est a ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza şi seara, mai ales în zonele montane şi submontane din Muntenia şi Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. În cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane.Temperaturile maxime vor avea valori de la 10…11 grade în jumătatea nordică a Moldovei, până în jur de 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 0 şi 10 grade, mai coborâte în depresiuni spre -5…-4 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat în nordul Moldovei, nordul şi estul Transilvaniei, se va produce brumă, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Duminica, vremea se va încălzi, astfel încât regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar vântul va slab până la moderat, cu unele intensificări în zona Munţilor Banatului. În orele dimineţii, pe văi şi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.

Articolul precedentPSD Timis nu are inca o lista pentru CJT si Primaria Timisoara
Articolul următorȘeful institutului de robotică din “NASA Germaniei”, Honoris Causa al UPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.