Seminar  “Modificările Codului Fiscal în dezbaterea experților contabili” din Filiala CECCAR Timiș

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Filiala Timiș cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, prin Departamentul Contabilitate și Audit, organizează mâine, 16 februarie, ora 15:00, în Aula Magna seminarul „Modificările apărute în Codul fiscal cu aplicabilitate din 2017 şi lucrările de închidere a exerciţiului financiar”.

Evenimentul se adresează în primul rând profesioniștilor contabili, directorilor economici și contabililor șefi din companii și se bazează pe dezbateri interactive, participanţii având posibilitatea adresării de întrebări, la care vor primi răspunsuri din partea lectorilor.

Consolidarea profesională presupune cunoaștere și schimburi de idei și bune practice. Prin activitatea membrilor, Filiala CECCAR Timiș reprezintă locul de dezbatere a unor probleme reale ale mediului de afaceri, iar fiscalitatea companilor prezintă un interes constant. Mulțumesc Universități de Vest din Timișoara pentru suportul pe care ni-l oferă de fiecare dată, dovedind astfel implicare evidentă în preocupările mediului profesional și de afaceri, precum și celor doi colegi lectori, dl. conf. dr. Gabriel Jinga și dl. lect. dr. Florin Dobre, experți contabili și cadre didactice la Academia de Studii Economice din București, pentru a fi dat curs invitatiei noastre și de a fi prezenți la Timișoara”, a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, președintele Filialei CECCAR Timiș.

Printre subiectele ce vor fi abordate se numără: modificări aduse Codului fiscal şi Codului de procedură fiscal prin OUG 84/2016, OUG 3/2017, printre care: regimul fiscal în cazul revalidării codului de TVA; regimul fiscal în cazul contribuabililor reactivaţi; reguli privind stabilirea anului fiscal; scutiri la calculul impozitului pe profit; regimul microintreprinderilor în 2017; deduceri la calcululimpozitului pe venit; noi reguli privind obligaţia plăţii CASS pentru anumite venituri; eliminarea plafonului de 5 salarii medii brute; introducerea regimului special pentru agricultori; noi reguli privind ajustarea TVA; obligaţii declarative: Registrul Operatorilor Intracomunitari etc.introducerea impozitului specific unor activităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.