Povestea pe scurt. Duminică și luni s-a ținut în Dumbrăvița Ruga, care se serbează în fiecare an de Rusalii. Primarul cu multe probleme penale Horia Bugarin nu a alocat o sumă importantă de bani acstui eveniment, „meniul” fiind destul de sărac. Consiliera Alina Sperlea a vrut să dea o mână de ajutor, vorbind cu mai multe formații. Toate bune și frumoase… doar că Bugarin s-a opus în ceasul al 12-lea.

Așadar, primarul a ținut Ruga normală, iar Alina Sperlea a organizat și ea un eveniment, la care s-a dat mâncare și băutură gratis, iar dumbrăvițenii au avut parte de muzică bună și distracție. Mulți dintre cei care au fost prezenți la Ruga lui Bugarin s-au dus pe locația de lângă lac unde s-a ținut „cealaltă rugă”.

Acum, începe „distracția”. Bugarin se plânge că ruga lui de doi bani a divizat lumea și că localnici au ales în număr mare să meargă „dincolo”.

Plângerea primarului

„Ruga este o sărbătoare tradițională, o sărbătoare a întregii comunități, direct legată de hramul bisericii ortodoxe din localitate, foarte dragă satelor bănățene. Primăria Dumbrăvița a anunțat organizarea sărbătorii pentru zilele de 12 și 13 iunie, în fața Bisericii ortodoxe, cu un program tradițional de muzică populară, așa cum se organizează în fiecare an.

Consilierul local Pro Romania, Alina Sperlea, a dorit să impună în program o trupă de muzică modernă, cu argumentul prestației gratuite în baza unei relații de prietenie. Prezența unei astfel de formații, binevenită într-un concert pentru tineret, era însă complet inoportună în cadrul unei Rugi bănățene și astfel am refuzat această modificare de program.

Imediat, consiliera Pro Romania a solicitat aprobarea unui concert pe un teren din zona lacului, aflat în proprietatea mamei sale, în aceeași seară cu spectacolul organizat de către primărie pentru Rugă. Am aprobat concertul, tocmai pentru a evita orice discuție politică. Din păcate, de aici lucrurile au luat amploare, concertul transformându-se de fapt intr-un eveniment concurent, cu program pe întreaga durată a serii, cu mâncare și cu băutură gratis pentru adulți, respectiv înghețată și activități gratuite pentru copii.

Dezaprob acest tip de mită electorală, care nu a făcut altceva decât să dezbine comunitatea, determinându-i pe localnici să participe fie într-o parte, fie în alta. Ba mai mult, prin oferirea gratuită de mâncare și băutură s-a produs un prejudiciu comercianților locali participanți la Rugă, atât de încercați pe perioada pandemiei, și care s-au trezit cu o concurență neloială. Nu în ultimul rând, atât în timpul cât și la finalul evenimentelor a avut loc o adevărată campanie de defăimare a Rugii și asta doar din cauze politice”, spune Bugarin, care nu a înțeles nimic din tot ce s-a întâmplat.

Raspunsul consilierei

„Când Horia Bugarin vorbește despre dezbinarea comunității, e ca și cum ar vorbi despre funie în casa spânzuratului, pentru că acel cuvânt, dezbinare, este ceea ce îl definește pe primarul nostru. A reușit, cu diplomația care îl caracterizează, să distrugă și ultima brumă de unitate care mai exista în Dumbrăvița, dar de asta vă veți convinge singuri în perioada următoare. Referitor la DJ Project, aceștia au contactat unul dintre organizatorii Rugii, iar prin vocea consilierului primarului, Cosmin Dan, au primit acceptul pentru prezența pe scana Rugii de la Dumbrăvița, duminică,  începândcu ora 22.00, Cosmin Dan asumându-și chiar realizarea unui afiș special. După acordul acestuia și acceptul DJ Project, Horia Bugarin s-a răzgândit și a interzis acest concert pe care tinerii Dumbrăviței îl doreau, iar acum invocă motive de natură religioasă. El, Horia Bugarin, care până acum doi ani nu știa unde unde se află biserica din comună, iar la finalul slujbei de duminică a spus în biserică că se simte obligat să fie acolo.

Cat despre organizarea evenimentului de la lac, Horia Bugarin vrea să știe cu ce bani s-a realizat și, mai mult, vorbește despre mită electorală. Noaptea minții! Este atitudinea unui om părăsit de toți cei care l-au susținut și au crezut în el, a unui om disperat și fricos. Evenimentul a fost susținut de oameni de afaceri din Dumbrăvița care pun suflet în această comunitate și care își asumă acțiunile lor, unul dintre ei fiind Sorin Davidean, care a suportat financiar o mare parte a evenimentului”, a explicat Sperlea.

Așadar, Bugarin piede din credibilitate cu fiecare ieșire publică. Oricum niciun localnic, din afara găștii lui, nu se mai așteaptă la ceva bun sub oblăduirea magului dumbrăvițean.

Articolul precedentRomânia reprezentată de firmele timișene la Forumul Global de Sănătate Dublin
Articolul următorCătălin Trifon: Eroul din Dumbrăvița… de la „Hajduk Diniaș” O viață ca un film, rămas la opt ani orfan de tată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.