Simularea unui accident rutier în cadrul proiectului naţional Road Saftey

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş participă la proiectul Road Safety, în scopul conştientizării populaţiei a consecinţelor unui accident rutier şi informarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la măsurile de prevenţie.

Mai multe echipaje de intervenţie ale Serviciului Rutier Timiş, I.S.U. Timiş şi SMURD participă astăzi la simularea unui accident rutier în cadrul proiectului naţional Road Saftey.

Proiectul Road Safety se desfăşoară, la nivel naţional, în mai multe centre universitare din ţară, în cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.

Scopul acestuia este de a ajuta atât studenţii din cadrul facultăţilor de medicină, cât şi populaţia din jur, să conştientizeze gravitatea unui accident rutier, să ştie să alerteze serviciul 112, să cunoască măsurile de prim ajutor ce trebuie acordate în cazul unui accident rutier şi, nu în ultimul rând, de a-i informa cu privire la măsurile de prevenţie.

La nivel local, activitatea este organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Timişoara, începând cu ora 17.00, în Piaţa Libertăţii.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here