Sistemul inteligent al locurilor de parcare implementat în centrul Timișoarei este funcțional

Veste bună pentru șoferi! Aceștia nu vor mai trebui să își facă griji în privința locurilor de parcare de la Modex.

Municipalitatea timișoreană în parteneriat cu compania ZTE din China, cu sediul în România, au demarat un proiect- pilot, o aplicație prin care cu ajutorul unui telefon mobil orice șofer poate vedea câte locuri libere sunt în parcare, dar și alte detalii despre zona în care doresc să-și parcheze autovehiculele. Aplicația pentru utilizatori este deja disponibilă și poate fi descărcată atât de pe Android cât și de pe App Store. Este vorba despre “Smart Parking ZTE” și este gratuită.

Potrivit reprezentanților companiei respective, proiectul presupune motarea unor senzori magnetici controlați prin wireless, iar informațiile sunt transmise atât către utilizatorii aplicației, cât și către autorități. Aplicația permite identificarea exactă a locurilor de parcare. “Deocamdată aplicația este disponibilă doar pentru cele două, dar firma respectivă lucrează și va face extensii. Este un lucru deosebit. Așa vom face toate parcările din Timișoara, deocamdată nu am alocat niciun ban. În 2017 să ajungem ca mai multe parcări din Timișoara să poată fi utilizate cu ajutorul acestei aplicații. Avantajele sunt: te duci aproape la sigur, dar vezi pe telefon câte locuri sunt libere în toate locațiile dinspre tine. În felul acesta nu mai facem drumuri degeaba din parcare în paracare pentru a vedea caă nu sunt locuri libere”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Reprezentanții companiei anunță că următoarea țară unde la fi implementat sistemul inteligent al locurilor de parcare va fi Ungaria, la Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here