© Emanuel Titus Iliesi

Societatea Sportivă Politehnica Timișoara sărbătorește mâine 95 de ani de la înființare. Chiar dacă destinele Politehnicii s-au împletit cu sportul încă de la înființare școlii în 1920, oficial, SS Politehnica Timișoara există din 4 decembrie 1921.

Pentru a marca cei 95 de ani de existență și, prin excelență, fotbalul universitar, timișorenii sunt invitați la o manifestare alb-violet, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.“S-au scurs 95 de ani de când într-o linistită zi de duminică 4 decembrie a anului 1921, studenţii Şcolii asistau la întemeierea – de jure – a Societăţii Sportive Politehnica.  Vădit emoţionat, primul preşedinte, tânarul profesor şi excepţionalul arhitect de mai târziu –  Victor Vlad – cel căruia Politehnica, Timişoara şi o bună parte a ţării îi sunt recunoscători pentru excepţionala  activitate în reconstrucţia spirituală şi materială a României, avea să spună: „O organizaţie de felul acesta – trebuie să fie reprezentanţa tuturor indivizilor de diferite naţiuni, de diferite religiuni şi din diferite regiuni şi vârste […] Sportul e ceva ce aparţine oricărui individ care-şi dă seama de rostul său în societatea omenească”, spune prof.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

poli-tm-2

În toată istoria Societății Sportive sunt nenumărate exemple de sportivi excepţionali, de caractere extraordinare, de adevărate modele, de dragoste şi pasiune, chiar dacă Societatea Sportivă Politehnica nu și-a propus neapărat crearea de campioni şi nici stabilirea de recorduri.“Am năzuit, ne-am dorit insă, dintodeauna, în orcie competiţie să fim cei mai buni. Şi acest fapt e la fel de însemnat, dacă nu mai important decât să fii cel mai bun. Toate acestea s-au transmis mai departe generaţiilor,dându-ne puterea ca de fiecare dată în momentele de cumpănă, în ciuda tuturor adversităţilor şi a propriilor greşeli, să nu renunţăm, să luptăm pentru identitatea noastră, pentru valorile noastre”, spune prof.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

©  Emanuel Titus Iliesi

Articolul precedentCompetiție sportivă „96 pentru POLI „
Articolul următorDe săptămâna viitoare se pot procura abonamentele TimPark

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.