Stare de alertă la Caransebeș! Gripa porcină a omorât un bărbat!

Gripa porcină a făcut o victimă la Caransebeș. Potrivit site-ului Expressdebanat.ro, bărbatul în vârstă de 60 de ani, a ajuns săptămâna trecută, singur, la Spitalul Municipal de Urgență, cu afecțiune respiratorie severă acută.

În câteva ore starea lui s-a agravat și medicii de la secția ATI au solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transporta la București. Din păcate, pentru acesta a fost prea târziu. La aterizarea pe aeroport a intrat în stop cardio respirator și a decedat. Rezultatul analizelor de la laboratorul de anatomie patologică, efectiate în urma autopsiei arată că bolnavul a fost contaminat cu gripă porcină.Simptomele infecţiei cu gripa porcină la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere şi includ febra, oboseala, inapetenţa, tuse, durere în gât. Unele persoane infectate cu gripa porcină au prezentat stări de vomă şi diaree. Specialiştii spun că se face o confuzie între gripă porcină şi virusul sezonier gripal AH1N1, care se manifestă ca orice alt tip de gripă. Acest virus este în circulaţie încă din anul 2009, iar vaccinurile gripale realizate în ultimii ani oferă protecţie şi pentru AH1N1.

Gripa porcină este o boală respiratorie, specifică porcilor din crescătorii, un virus gripal de tip A, iar singura metodă eficientă de prevenire este vaccinarea. Boala se poate răspândi rapid, în general la persoane care vin în contact cu aceste animale.Virusul gripei porcine este distrus prin preparare la temperatura de 70 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.