Știi cum îți poți schimba DEFINITIV VIITORUL pe plan profesional?

Deseori, se întâmplă să ne simțim nemulțumiți de domeniul în care ne desfășurăm activitatea. Salariul insuficient, programul prelungit și lipsit de flexibilitate, mediul de lucru, atmosfera sau, pur și simplu, interesul scăzut pentru aria de competență: toate acestea constituie motive întemeiate pentru a-ți schimba odată și pentru totdeauna tipul de job. 

Frustrările cauzate de mediul de lucru reprezintă un fenomen mult mai răspândit decât ne-am aștepta. Mulți aleg să se resemneze, deoarece se tem de necunoscut și de obstacolele de care s-ar putea izbi inițial. Astfel de probleme sunt, însă, imaginare: ai toată libertatea de a te specializa într-un alt domeniu și chiar dacă nu-ți mai place jobul tău, nu trebuie să îl abandonezi imediat. Poți investi timp și energie pentru a dobândi noi cunoștințe, pe care le vei pune în practică doar în momentul în care te simți pregătit. 

Ce cursuri poți urma pentru a-ți schimba definitiv cariera

  • Dacă ești atras de mediul didactic

Poți urma un program de formare psihopedagogică în regim postuniversitar sau un curs care să îți permită să lucrezi în cadrul școlilor private și centrelor de meditații. Conceptul de predare s-a schimbat radical în ultimii ani, iar imaginea profesorului sever, care explică noțiuni ce nu pot fi aplicate în viața reală, nu mai este actuală. Dacă știi o limbă străină, poți să colaborezi cu firme care organizează cursuri pentru angajați, folosind metode distractive și interactive pentru a capta atenția studenților tăi.

  • Dacă te interesează mediul artistic

A fi artist, în contextul actual modern, nu are nimic de-a face cu imaginea pictorului în fața unui șevalet. Acesta este un clișeu, care va fi depășit definitiv cu timpul. Noțiunea este legată, mai degrabă, de imaginație și punerea în practică a unor idei inedite. Există, de exemplu, campanii de marketing creative. Poți începe prin a urma un curs care să-ți asigure cunoștințele de bază în domeniu, acumulând, ulterior, experiență în cadrul unor mici proiecte, la care, inițial, poți lucra în paralel cu jobul actual. 

  • Dacă ești fascinat de tehnologie

În acest caz, ai la dispoziție nenumărate opțiuni. Poți urma un curs pentru a te specializa în IT si programare, odată ce stabilești exact domeniul care îți stârnește cel mai mult interesul: programare web, administrare rețele, testare software, business analyst, etc. Există inclusiv module de inițiere în aceste domenii, astfel încât să poți începe prin a asimila noțiunile de bază. Dacă singurul impediment este acela că nu dispui de suficienți bani, un credit nebancar prin telefon reprezintă primul pas înspre o schimbare definitivă.  

  • Dacă ești îndemânatic

În cazul în care ajungi la concluzia că munca de birou nu ți se potrivește și că preferi, de departe, să te ajuți de ambele mâini atunci când lucrezi, în loc să folosești mouse-ul 8 ore pe zi, poți opta pentru un curs de formare profesională. Și în această situație, ai o multitudine de variante, care depind în totalitate de preferințele și abilitățile tale: floricultor, cosmetician, mecanic auto, instructor de fitness. Este recomandabil să faci o alegere în mod sistematic, pornind, în primul rând, de la un domeniu general care te interesează: agricultură, turism, alimentație publică, construcții, servicii, etc. 

Schimbările sunt posibile. Trebuie doar să îți depășești fricile și zona de confort care te țin legat de un domeniu ce nu îți aduce satisfacție din niciun punct de vedere. Important este să faci ceea ce îți place, astfel încât să nu regreți, ulterior, anii întregi petrecuți într-un mediu nepotrivit, în care nu ai putut evolua.   

 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here