Tehnologia duce afacerile la un nou nivel! Vezi AICI cum te poate ajuta și pe tine

Trăim în era tehnologiei, iar acest lucru este vizibil zi de zi. Unele bănci au început să renunțe la angajați și să folosească tot mai mult sistemele moderne, printre ele, bancomate cu numeroase funcții. Nu trebuie să mai mergi la ghișeu pentru a-ți transfera banii dintr-un cont în altul, faci acest lucru prin internet banking. Facturile le plătești la un roboțel, iar bilete la concerte cumperi online, pentru a evita cozile. La supermarket, plătești cu telefonul. Iar lista poate continua.

Chiar și statul încearcă să ține pasul cu noile tehnologii și să scape de birocratizarea excesivă, prin reducerea numărului de acte și introducerea plăților online. Iar Biserica are, bineînțeles, conturi pe rețelele de socializare. Totul, pentru a fi în pas cu noile timpuri și pentru a fi alături de noile generații.

Oamenii de afaceri sunt cei care mizează cel mai mult pe tehnologie. De la industria IT, care propune tot felul de programe care să sistematizeze și să înlocuiască munca migăloasă în diverse domenii, până la fermele de animale care lucrează cu diverse mașinării și au nevoie de puțină forță de muncă pentru a ține afacerea în picioare.

Iată câteva noi tehnologii care și-au dovedit utilitatea și ți-ar putea fi de folos:

Uși rapide din pvc cu deschidere pe verticală

SURSA FOTO: gunther-tore.ro

Acestea sunt folosite cel mai des în hale și spații industriale. Așa cum le spune și numele sunt foarte rapide, au o viteză de deschidere/ închidere de 0,5 m/sec și economisesc energie electrică. Pot fi utilizate și pentru a dubla ușile secționale sau de tip rulou. O gamă largă oferă GUNTHER-TORE.RO, unde găsești specificații tehnice și te poți orienta în funcție de necesitățile spațiului în care vrei să montezi ușile rapide din pvc. Acestea fac parte dintr-o nouă tehnologie și înlocuiesc cu succes vechile variante de uși. Mai mult, au un sistem de autoreparare, pentru situațiile în care sunt lovite accidental!

Roboții au luat locul zilierilor în fermele unde managerii au mizat pe tehnologizare.

Și spun că mașinăriile sunt cei mai harnici angajați. Astfel, pentru 300 de animale este nevoie de doar 3 oameni care să supravegheze pe calculator munca a 5 roboți. O astfel de fermă hi-tech există în Orheiu Bistriței din Transilvania. Roboții fac curățenie, mulg vacile, iar softurile arată cât lapte a fost muls, cât au mâncat animalele, cât este de gras laptele sau cât de sănătoase sunt vacile. Deși pare SF, e chiar adevărat. Ferma funcționează după un model elvețian, iar tehnologia olandeză face din munca cu animalele un domeniu extrem de lejer și plăcut. Iar pentru cei care nu știu, există și robotul de altoit legume, o invenție care aduce numeroase avantaje, spun specialiștii în agricultură.

Softuri speciale pentru gestiune, stocuri, facturare și vânzare. Iar o firmă specializată poate dezvolta exact ceea ce ai nevoie. Pentru o sumă de bani mai mică poți alege dintr-un portofoliu deja creat de programatori și pus în aplicarea de alte firme. Fie că este vorba despre un service auto, un hotel sau un magazin, totul devine mai simplu cu un soft care să sistematizeze, să stocheze și să ajute la buna funcționare a afacerii tale.

Așadar, cei care optează pentru tehnologizarea afacerii par să aibă doar de câștigat. Specialiștii în business afirmă că toți întreprinzătorii trebuie să țină pasul cu noile tehnologii, dacă vor să reziste cât mai mult pe piață.

sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here