​Holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 19 iulie 2023, vernisajul lucrărilor realizate în cea de-a treia ediție a concursului „Competiția culorilor Mapei”, un concurs de tablouri mozaic, menit să stimuleze talentul studenților anilor I și II de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare.

Fiecare student a realizat un caiet de studiu reprezentativ pentru concept și un tablou mozaic de dimensiunea 60 x 60 cm, folosind adezivi și chiturile colorate Mapei pentru placări ceramice. Atmosfera este una foarte creativă mai ales datorită dificultății temei din acest an, și anume 100 ani de Campus UPT- mozaic urban, transpusă de studenți în diverse idei de intervenție asupra zonelor de gradene din curtea Facultății de Arhitectură și Urbanism și realizarea unei mostre la scara 1:1 în acel tablou de 60x60cm.

Cele 30 de lucrări realizate în cadrul acestui concurs, au fost expuse în Holul Central al Bibliotecii UPT, unde a avut loc vernisajul expoziției, precum și acordarea de diplome și premii, în prezența reprezentanților conducerii UPT, Facultății de Arhitectură și Urbanism și a firmei Mapei.
​În cadrul vernisajului, prorectorul UPT prof.univ.dr.ing. Sorin Mușuroi i-a felicitat pe studenți pentru lucrările realizate și a salutat prezența, în premieră a unor elevi în cadrul competiției, ș.l.dr.arh. Andreea Anamaria Anghel, de la FAUT, a subliniat provocările pe care le-au întâmpinat studenții, legate în special de tema destul de restrictivă, dar care i-a mobilizat și i-a determinat să fie creativi, iar Lucian Zarin, de la Mapei, s-a declarat impresionat de valoarea din ce în ce mai ridicată, de la un an la altul, a lucrărilor.

După ce fiecare student și-a prezentat atât lucrarea, cât și proiectul de intervenție asupra întregii gradene, a avut loc festivitatea de premiere, câștigătorii fiind:

  • Locul I – Bârle Maria-Francesca-Simina;
  • Locul II – Oneț Daniela-Elena;
  • Locul III – Voina Venessa și Kalapati Krisztina.
    ​Lucrările au fost realizate sub coordonarea cadrelor didactice: ș.l.dr.arh. Andreea Anamaria Anghel, conf.dr.arh. Camil Milincu, conf.dr.arh. Andrei Racolța, ș.l.dr.arh. Cristina Povian, as.dr.arh. Alexandru Botici și drd.arh. Cristian Ciobanu.

    Expoziția de mozaicuri este acum deschisă publicului și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august, în cadrul orelor de funcționare ale bibliotecii.
Articolul precedentDouă evenimente din cadrul „Universitatea Politehnica Timișoara – Campus Creativ” se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European
Articolul următorOtelec – destinație de turism cultural durabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.