Substanţe periculoase confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Optsprezece litri de pesticid de provenienţă sârbească au fost confiscate de polițiștii de frontieră mehedințeni.

Duminică, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse şi substanţe periculoase, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au oprit la intrarea în municipiul Turnu Severin pe conducătorul unui autoturism, care deţineau date că se ocupă cu traficul de substanţe periculoase.

La controlul autoturismului aparţinând unui bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, ascunse sub scaunul şoferului, mai multe bidoane de plastic în care se afla cantitatea de 18 litri de substanţă toxică inscripţionată PESTICID mărcile Fitofert, Talisman şi Motoextra pentru care acesta nu avea acte de provenienţă.

Individul le-a declarat polițiștilor de frontieră că a cumpărat pesticidul cu scopul  de a-l folosi pentru întreţinerea culturilor agricole din gospodăria proprie.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru producere, deţinere şi orice altă operaţiune  privind circulaţia produselor şi substanţelor toxice, iar cantitatea de pesticid, în valoare de 450 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Pedeapsa pentru savarşirea unor asemenea infracţiuni este de la 2 la 7 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here