Eficiența economică a societății Aquatim este recunoscută, pe plan național, prin premiul acordat recent de către Camera de Comerț și Industrie a României. Compania timișeană de apă și canalizare s-a clasat prima pe țară în Topul Național al Firmelor, în domeniul său de activitate – industrie, captarea, tratarea și distribuția apei, la categoria întreprinderi mari.

Topul Național al Firmelor, organizat de CCIR, este un adevărat barometru al performanței în afaceri, fiind un clasament al celor mai competitive firme din România. Topul este întocmit pe baza clasamentelor furnizate de Camerele de Comerț și Industrie județene. Este o clasificare transparentă, realizată exclusiv pe baza indicatorilor financiari.

aquatim-trofeu-2016-0977

Aquatim reușește să se mențină pe primul loc în acest clasament din anul 2014, iar rezultatul vine să confirme semnalele primite din mediul bancar. În cadrul exercițiului de benchmarking, implementat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, companiile mari de apă din țară, care beneficiază de suport financiar din partea acestei instituțiii, sunt evaluate periodic, printr-un set complex de indicatori de performanță. Rezultatele obținute de Aquatim în acest sistem demonstrează, de asemenea, funcționarea economică „sănătoasă” a firmei.

Prima companie de utilităţi publice din România, care a contractat un împrumut fără garanţii de la BERD, în anul 2007, Aquatim se află acum la al treilea contract de împrumut, pentru co-finanțarea unui program amplu de investiții în apă și canalizare în județul Timiș. Cu programe de asistență financiară nerambursabilă, împrumuturi de la instituții bancare și resurse proprii, Aquatim a făcut în ultimii 15 ani investiții de peste 200 de milioane de Euro în infrastructura de apă și canalizare din aria sa de operare, printre care 400 km de rețele noi și opt stații de tratare, respectiv epurare a apei.

Articolul precedentPNL, filiala Lugoj, somat de Biroul Electoral Județean. Ce nu au respectat liberalii
Articolul următorPonta, prezent la lansarea candidaților PSD Lugoj: „Mă simt bătrân când mă uit la lista de candidați la Timiș”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.