Teatrul Național pregătește o nouă premieră. Push Up de Ronald Schimmelpfennig, în traducerea lui Victor Scoradeț,  este titlul spectacolului a cărui primă reprezentație cu public este programată miercuri, 7 martie, de la ora 19:00, la Sala 2.

Un text-cult al dramaturgiei contemporane europene, Push Up explorează unul dintre miturile preferate ale lumii contemporane: acela că singurul drum acceptabil este cel care merge în sus. Că nimic nu-ți poate sta în cale în drumul spre vârful piramidei. Nici semnele timpului, nici emoțiile, nici setea de căldură umană. Push Up dezvăluie patru situații de viață, patru întâlniri, patru oportunități de comunicare. Pentru ce sau pentru cât ești dispus să renunți la tot ceea ce eşti?, e întrebarea  la care fiecare dintre personaje este provocat să răspundă. Şi fiecare răspunde aşa cum crede sau ştie mai bine. Şi, pe măsură ce răspunsurile fie rănesc, fie creează punţi de comunicare, geamurile clădirii impozante de birouri care serveşte de această dată drept decor reflectă  în oglinda lor rece  întreaga societate civilizată, cu jaloanele ei ierarhice bine trasate, cu groaza ei absolută de ratare, cu tot arsenalul ei de măşti, toate acelepersona care ne ajută să supravieţuim “junglei urbane” – nouă înșine, în fond.

Push Up este prima colaborare dintre regizorul Alexandru Maftei (cunoscut publicului ca regizor de film, pentru Bună, Ce faci? sau Domnișoara Christina) și actorii Naționalului timișorean. Romeo Ioan, Ana-Maria Cojocaru, Flavia Giurgiu, Cristina König, Adrian Jivan, Doru Iosif, Victor Manovici şi Victoria Rusu sunt cei care dau viață poveștilor imaginate de Ronald Schimmelpfennig, unul dintre cei mai apreciați și prolifici autori germani de astăzi. Echipei artistice i se alătură scenografa Vali Ighigheanu, care semnează decorul și costumele spectacolului.

Articolul precedentCalin Dobra : „PMP trebuie sa se hotarasca daca mai vrea postul de vicepresedinte la CJT”
Articolul următorSirian, depistat de poliţiştii de la Imigrări că muncea „la negru”! Firma la care lucra a fost amendată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.