Vrem sa stim daca avem sau nu anticorpi la infectia cu SARS-CoV-2, daca am trecut prin boala si nu am stiut sau daca dupa boala sau dupa vaccinare, cat de bine stam la capitolul imunizare? Asta vom afla daca facem un test care sa determine anticorpii anti COVID-19. Cu cat numarul anticorpilor este mai mare cu atat si imunitatea noastra e mai puternica. Testele de determinare a anticorpilor IgM si IgG, atat dupa boala cat si postvaccinare pot fi facute in Centrele GRAL Medical. Pentru ca testele sunt din sange, nu este necesara o pregatire prealabila pentru recoltare. Testele determina reactia imuna a organismului in cazul infectiei cu virusul SARS-CoV-2, iar in cazul vaccinului, determina anticorpii neutralizanti anti proteina Spike, specifica SARS-CoV-2. Testele vor fi procesate in Laboratoarele GRAL Medical.

De ce trebuie sa facem teste pentru a determina anticorpii anti COVID-19

Cei care au contacat virusul ajung sa aiba simptome intre 2 zile si 14 zile de la momentul infectarii, insa sunt si persoane care nu manifesta niciun simptom. Pot sa efectueze aceste teste pentru identificarea anticorpilor SARS-CoV-2. Anticorpii IgM apar in timpul bolii, apar inaintea anticorpilor IgG si pot fi detectati in organism pana la cateva saptamani de la infectare. Anticorpii IgG pot aparea cand boala este in stadiul acut si pot ramane in corp timp de cateva luni dupa ce trece boala.

Asta pentru ca fiecare raspundem diferit cand ne infectam, dar o corelare a testelor de anticorpi cu testarea prezentei ARN viral, dar si cu alte teste duc la o claritate asupra evolutiei bolii.

Ce teste putem face pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2

Pot fi facute teste cantitative pentru care rezultatul se primeste in 48 de ore. Testele pentru determinarea anticorpilor IgG si a celor IgM anti Covid-19.

Testul pentru determinarea anticorpilor neutralizanti anti SAR-CoV-2, cei care apar postvaccinare, anticorpi IgG cantitativ arata daca exista si cati anticorpi anti-proteina Spike.

Mai este un tip de test imunocromatografic, nume dat de metoda prin care este efectuat, test care indica prezenta anticorpilor IgM si IgG. Rezultatul va fi negativ sau pozitiv. Rezultatul se elibereaza in 24 de ore.

Care este rolul testelor pentru determinarea anticorpilor anti COVID-19

Testele pentru depistarea anticorpilor sunt necesare pentru evidentierea expunerii la virusul SARS-CoV-2. Acestea fac lumina in cazul pacientilor simptomatici, dar la care ARN-ul viral nu este detectabil. Anticorpii IgM si IgG vor arata daca ai avut sau daca esti infectat cu SARS-CoV-2.

In cazul pacientilor care au avut contact cu o persoana cu COVID-19, dar au ARN-ul viral nedetectabil, testele pentru determinarea IgM si IgG arata daca sunt infectati sau nu. Totodata daca in urma testelor rezultatul arata ca aveti in organism anticorpi IgG atunci ati fost infectat la un moment dat.

Tot prin aceste testele serologice pentru anticorpi anti SARS-CoV-2 este determinat raspunsul imun al organismului in urma vaccinarii.

Pentru mai multe informatii si programari la GRAL Medical, va rugam, sunati la 031 1000 200 sau ne puteti contacta prin email la programari@gralmedical.ro. De asemenea, puteti lasa un mesaj si pe pagina de Facebook GRAL Medical.

 

 

Articolul precedent1 milion de euro pentru înființarea de firme noi în teritoriul GAL Freidorf!
Articolul următorAproape 3.000 de noi infectări cu COVID-19 şi 150 de decese, raportate de autorităţi de ieri pân azi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.