saracensTimisoara Saracens este de departe echipa momentului in rugbyul romanesc, dupa ce a cucerit doua trofee, din tot atatea finale jucate in acest sezon, Cupa Romaniei si Cupa Regelui. Au fost conditii speciale, fara 9 jucatori aflati la Cupa Mondiala, dar si asa caracterul, valoarea si determinarea sportivilor aflati in lot a facut posibila acesata dubla.

Sambata, banatenii vor juca pentru a incerca sa-si adjudece si ultimul trofeu al sezonului pus in joc, cel de campioni nationali. Nu va fi deloc usor, pentru ca Federatia Romana de Rugby a dat dovada de cel putin rea vointa in ceea ce inseamna locul de desfasurare a finalei. Daca pana acum finalele Superligii, dar si partidele pentreu locul 3 se disputau in cuplaj pe Arcul de Triumf din Bucuresti, acum s-a hotarat ca ultimul act sa se dispute la… Baia Mare.

Chiar si in aceste conditii, banatenii vor sa isi pastreze la nivel de 100% partidele pentru medalii. De la infiintarea Superligii, Timisoara nu a pierdut nicio finala. A castigat doua titluri, ambele dati contra trupei din Maramures, doua Cupe ale Romaniei, o data contra trupei din Baia Mare si anul acesta impotriva Stelei si o Cupa a Regelui, tot contra morosenilor. Mai mult, in acest timp, Timisoara a castigat si doua finale mici ale campionatului, o data cu Farul Constanta si sezonul trecut contra celor de la Dinamo.

„Este un meci de totul sau nimic, un meci ce se joacă cu trofeul pe masă. Oricine poate câștiga această finală, șansele sunt 50-50% pentru fiecare echipă. Din punct de vedere valoric, eu cred că, în acest moment, Timișoara e net superioară echipei din Baia Mare. Am demonstrat-o de-a lungul acestui an, rezultatele au vorbit pentru noi. Strict legat de acest meci, Baia Mare pare a avea un avantaj, unul creat prin mâna proprie, prin președintele clubului și vicepreședintele FRR, care a făcut presiuni foarte mari ca meciul să se desfășoare la Baia Mare… Pentru noi e o realizare că am reușit să ajungem într-o nouă finală de campionat. Au fost momente foarte grele în acest an, probabil au fost cele mai dificile momente din ultimii ani. Iar asta deoarece, de cinci luni de zile, finanțările din partea autorităților au fost oprite. Vreau să mulțumesc pe această cale băieților, staff-ului tehnic, au dat dovadă de maturitate și au înțeles că e o situație trecătoare. Nu ne-am bălăcărit prin presă, nu am ieșit să ne plângem nicăieri și am rămas uniți împreună”, a spus principalul finantator al echipei banatene Dan Dinu, omul care a facut din Timisoara o forta a rugby-ului romanesc.

Finala Superligii de rugby, CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens, va avea loc sâmbătă, de la ora 13, pe arena „Lascăr Ghineț” din Maramureș. Partida va fi transmisă pe TVR 2.

Articolul precedentFără încălzire în imobilele din zona Take Ionescu
Articolul următorVineri, VREMEA se raceste! Vezi de ce temperaturi vom avea parte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.