Timișoara Saracens pierde la ‘masa verde’ cu 0-28 partida cu Stade Francais și este amendată cu 30.000 euro

Comisia de Disciplină a European Profesional Club Rugby (EPCR) a decis, miercuri, să acorde victoria, la ”masa verde”, cu 28-0 echipei Stade Francais, după ce campioana României, Timișoara Saracens, nu a reușit să asigure, pe 14 ianuarie, condițiile necesare pe stadionul ”Dan Păltinișanu” pentru disputarea meciului din grupa a V-a a Challenge Cup contra formației pariziene, partida fiind anulată.

Potrivit site-ului competiției europene, Comisia de Disciplină independentă, formată din Antony Davies (Anglia), președinte, Julien Berenger (Franța) și Pamela Woodman (Scoția), membri, a apreciat că ”pregătirea suprafeței de joc a fost deficitară, gazonul nu a fost protejat, sistemul de încălzire nu a fost pregătit în timp util și nu a existat o alternativă pentru ca jocul să se poată disputa”.

Comisia nu a acordat circumstanțe atenuante echipei din Banat, clubul fiind în plus amendat cu suma de 30.000 euro.

În urma acestei decizii, considerată victorie cu punct bonus, Stade Francais ocupă locul 3 în grupa a 5-a din Challenge Cup și în cazul în care va câștiga ultimul meci, cu Harlequins, din acest week-end, de asemenea cu punct bonus, are mari șanse să ajungă în faza sferturilor.

În schimb, Timișoara Saracens rămâne ”lanterna roșie” a grupei, cu 0 puncte, urmând să susțină ultimul meci vineri seara, în deplasare, contra lui Edinburgh, liderul grupei. Având în vedere că șansele unui rezultat pozitiv în Scoția sunt extrem de reduse, campioana României ar putea fi singura echipă din Challenge Cup care nu obține nici măcar un punct după faza grupelor.

Fanii din intreaga Europa au declarat ca sanctiunea este rusinoasa si au acuzat clubul francez ca nu a vrut sa joace, desi erau conditii acceptabile pentru disputarea jocului.

Stade Francais a fost deacord cu disputarea partidei in dimineata zilei, dar au refuzat apoi sa mai intre pe teren. Mai mult, Federatia a luat apararea gruparii din Hexagon, spunand ca vremea va ramane rea in zona Timisoara si pentru ziua de duminica, ceea ce nu s-a adeverit.

Conducerea clubului banatean a facut eforturi enorme ca partida sa se joace, insa in cele din urma a acceptat decizia forului continental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here