Timișoara teatrală trece cu brio TESZT-ul pasiunii pentru teatru

Publicul timișorean trece cu brio TESZT-ul pasiunii pentru teatru. Festivalul aduce spectacole din 10 țări în acest an și mii de spectatori la fiecare ediție.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara anunță epuizarea abonamentelor TESZT10, care asigură locuri la 10 dintre spectacolele invitate în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT din 22-29 mai 2015. Publicul poate alege însă abonamentul TESZT 5, cu bilete la cinci dintre spectacolele invitate, la alegere, cu 100, respectiv 60 de lei.

Multe dintre spectacolele acestei ediții sunt deja sold-out, trei reprezentații au fost incluse suplimentar în programul festivalului TESZT, pentru a veni în întâmpinarea cererilor publicului. Așadar, producția bulgară  „Statul”,  povestea unui  protest radical concepută de Alexander Manuilov, va putea fi urmărită  luni, 23 mai, de la ora 23:00, în Sala Studio, în limba  maghiară. Marți 24 mai, de la ora 14, va avea loc reprezentația în engleză, iar de la 16:00, are loc cea de-a treia reprezentație, în limba română.

O altă recalibrare, spre mulțumirea spectatorilor, a programului inițial, este că spectacolul sloven „a doua oară” va avea două reprezentații în 29 mai, de la ora 15:00 și de la 17:00, ambele în Sala Studio. Acest performance solo scris, regizat și jucat de Simona Semenič este susținut de artistă simultan în limbile română, engleză și maghiară pentru audiența TESZT.

Spectacolul ”7 Promises”, creat și jucat Davis Freeman și Jerry Killick, producție Random Scream Bruxelles, va fi susținut în 28 mai, de la ora 22, nu în sala Studio, ci în Sala Mare a Teatrului Maghiar, pentru că show-ul despre cei doi activiști ecologiști care cer publicului să transforme spusele lor în acțiuni este deja în top-ul alegerilor spectatorilor TESZT. Spectacolul este jucat în engleză, cu intepretare simultană în română și maghiară.

Biletele în Sala Studio costă 20, respectiv 10 lei, cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari și posesori de Kult Card. La spectacolele din Sala Mare și cea a Cercului Militar (Piața Libertății), biletele costă 30, respectiv 15 lei, cu reducere. TESZT 5 conține 5 spectacole invitate, la alegere , cu 100, respectiv 60 de lei.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate online sau de la casieria Teatrului de pe str. Alba Iulia nr.2, l-v, 16:00- 19:00.

A noua ediție a Festivalului Euroregional de Teatru  TESZT organizat de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” aduce în Timișoara spectacole din zece țări: Serbia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Croația, Italia, Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Belgia și Macedonia. Programul complet al festivalului și detalii captivante despre spectacole se pot vedea pe www.teszt.ro.

teszt 9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here