Timișorenii vor avea parte de un sfârșit de săptămână inedit. În Grădina de Vară a Sălii Capitol se va desfășura, duminică, 22 septembrie 2019, cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Fanfarelor.

Organizatorul evenimentului, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, promite o atmosferă irezistibil de voioasă, cu zece fanfare faimoase și sute de alămuri. Printre invitații speciali se numără Vasile Conea, unul dintre cei mai renumiți și iubiți soliști de muzică bănășeană, respectiv fanfarele Dejan Ilic din Serbia și Transilvania din Cugir, jud. Alba.

La festival vor mai participa Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, Fanfara „Pro Amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac – Serbia, Fanfarele populare din Mercina și Bănia– Caraş Severin,  Fanfara din Almaș și Fanfara din Nădlac, jud. Arad, Fanfara Banaten Muzikanten din Timișoara.

Programul festivalier va începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1, la ora 12.00, continuă cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde la ora 13.00 va avea loc un microrecital în fața Operei, iar la ora 17.00 în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara se va desfășura un spectacol.

Veți putea audia  10 fanfare cu stiluri de interpretare diferite, de la cântece big band”, muzică populară și cântece specifice la ritmuri balcanice, care insuflă tuturor voie bună și bucurie.  Cântece din zona Banatului în interpretarea lui Vasile Conea, alături de Fanfara din Grebenac, Serbia vor invoca în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara vremurile de altădată în care oamenii știau dreapta măsură a trăirii împreună.

Fanfara Transilvania este un nume cunoscut în peisajul cultural românesc, dar și internațional. Au participat de-a lungul celor peste 10 ani de carieră la cele mai cunoscute festivaluri de jazz din Europa dar și în deschiderea concertelor lui Goran Bregovici.

În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul de la ora 17.00 va fi susținut în sala Capitol. Accesul publicului la festival este liber!

Articolul precedentTrei locuințe pentru persoanele cu dizabilități vor fi construite la Periam
Articolul următorAlexandru Iovescu (PSD), despre achiziția coșurilor de gunoi din Anglia: Primăria Timișoara nu susține producătorii locali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.