TOP 5 modalități de a avea un comportament sustenabil la locul de muncă

Sustenabilitatea la locul de muncă este o practică tot mai esențială în cadrul fiecărei companii. Din ce în ce mai mulți clienți evaluează firmele în funcție de gradul de implicare în protejarea mediului și așa numitele practici eco-friendly.

Angajat poți aduce un impact pozitiv comunității și mediului prin mici schimbări aduse la locul de muncă sau în activitățile de zi cu zi. Nu numai că angajatorul va beneficia de pe urma stilului tău de viața, dar va determina și alte persoane să urmeze acest exemplu.

Practici pentru a deveni o persoană eco-friendly la locul de muncă

Un prim pas pentru a fi un angajat sustenabil este de a renunța transportul personal și de a opta pentru cel în comun pentru a reduce consumul de carburanți și diminuarea gazelor nocive de dioxid de carbon asupra mediului. Desigur că, majoritatea persoanelor au familii sau programul încărcat de activități în afara locului de muncă. O opțiune alternativă pentru familii sunt mașinile electrice, iar persoanele care nu au nevoie de prea mult spațiu ci de un vehicul eficient și prietenos cu mediul pot opta pentru motorete electrice perfecte pentru traficul urban. Costurile pe termen lung pot să se reducă semnificativ, iar avantajele acestor tehnologii sunt funcționarea motorului la temperaturi scăzute fără pre-încălzire și costurile mici de întreținere. Un vehicul electric precum scuterele electrice de la Dbsolar.ro nici nu necesită deținerea unui permis de conducere.

Fie că lucrezi de la birou sau de acasă, maximizează utilizarea luminii naturale prin poziționarea spațiului de muncă cât mai aproape de o fereastră. Reducerea luminii artificiale are un impact pozitiv atât pentru tine cât și pentru mediu. Studiile de actualitate arată că lumina naturală crește productivitatea angajaților cu până la 15%. Totodată, aceasta este un sintetizator al serotoninii. Mai mult soare va produce o stare mai bună pentru tine.

Șterge email-urile nefolositoare pentru a reduce amprenta de carbon. Odată stocate, mesajele sunt menținute pe adresa de email de către un server care consuma energie continuă pentru a le stoca și creează amprenta de CO2. Totodată, o căsuță încărcată de mesaje consumă o cantitate mai mare de energie, ceea ce rezulta în același efect.

Modernizează spațiul de lucru cu plante pentru a îmbunătăți calitatea aerului din birou și a creea o încăpere mai fericită. Acestea vor produce oxigen și vor compensa în timp cu chimicalele folosite pentru curățarea camerei sau a biroului.

Evită folosirea hârtiei cu cât de mult putință și stochează documentele în format digital. Dacă acest lucru nu este posibil, folosește produse reciclate și sustenabile. Aceasta metodă va contribui și la reducerea spațiului de stocare fizic, în cazul birourilor, fiind posibil a fi pus în folosință pentru alte scopuri.

Orice angajat poate recurge la alternative prietenoase mediului pentru a reduce consumul de energie, resurse sau producerea emisiei de CO2. Atunci când companiile nu sunt îndeajuns de sustenabile, angajați nu au nimic de pierdut dacă propun bordului de conducere metode pentru a proteja mediul și a promova un comportament pozitiv față de acesta.

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here