Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au depistat șaisprezece cetăţeni străini într-un imobil din Timișoara. Cetățeanul român care transporta migranții la locație a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți și ultraj.

În data de 9 aprilie, în jurul orei 13.00, în urma unei informații primite la nivelul I.T.P.F. Timișoara, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au desfășurat o acţiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, oamenii legii au identificat în Timișoara un autoturism marca Mercedes, având suspiciunea că transporta migranți. S-a procedat la interceptarea mașinii, însă șoferul nu s-a suspus somațiilor și a plecat mai departe, observându-se în autoturism mai multe persoane de origine afro-asiatică.

Vehiculul a fost depistat în scurt timp pe o altă stradă, fără pasageri în interior, iar în momentul legitimării șoferului, acesta a demarat în trombă, acroșând polițistul de frontieră cu mașina și mergând cu el pe capotă mai mulți metri. În cele din urmă, traficantul a fost prins.

În continuarea cercetărilor, s-a identificat locația unde șoferul urma să ducă persoanele afro-asiatice, iar acolo au fost depistate șaisprezece cetățeni afro-asiatici, originari din Siria și Egipt.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Astfel, șoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi și de ultraj, pe numele său judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Articolul precedentPrima ta firmă? Iată cum poți să-ți reduci cheltuielile!
Articolul următorCând puteţi preda deşeurile periculoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.