Vaporașele care vor fi lansate pe Bega vor fi vopsite după un design deja stabilit. Ele vor avea dungi albastre în formă de valuri, inscripționate cu însemnele R.A.T.T și ale Primăriei Timișoara.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului, Nicolae Robu. “În principiu ele rămân albe, dar vor fi inscripționate cu R.A.T.T și vor avea discret trei valuri, e un design frumos. Vor avea inscripționată și denumirea proprietarului. Sper ca până la sfârșitul lunii aprilie să reușim să circulăm cu ele. Am cerut tuturor să facă cu maximă promptitudine tot ce trebuie făcut pentru a le introduce în uzul public”, a spus Nicolae Robu.

Vaporaşul care a ajuns, în urmă cu două zile, la Timişoara se numeşte Decebal. Potrivit edilului, acesta este cel de-al doilea fabricat la Galaţi, iar primul, care se numeşte Burebista, va ajunge abia săptămâna viitoare la Timişoara. “Ieri am avut ocazia să-l văd pe Decebal. Cel venit e al doilea fabricat. Al doilea va veni săptămâna viitoare. De fapt cel care a sosit acum este ce de-al doilea fabricat. Primul fabricat se numeşte Burbista, o luăm cronologic. Sper să se parcurgă toate procedurile legale cât mai repede încât să ne putem bucura de aceste vaporaşe”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Până la finalul lunii iunie, pe Bega vor ajunge șapte vaporaşe. Toate acestea au primit câte un nume: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu. Achiziția celor șapte ambarcațiuni care vor circula pe Bega face parte dintr-un amplu proiect european, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi.

Cele şapte vaporase vor fi administrate de RATT. Valoarea totală a acestora este de 6,9 milioane de lei fără TVA. Vaporașele au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 metri și lățimea de 4,9 metri. În plus, vor avea o punte deschisă și un salon închis în care vor exista scaune.

Timp de cinci ani, vaporașele vor fi destinate gratuit agrementului.

Articolul precedentCosmonautul Dumitru Prunariu, cetăţean de onoare al judeţului Timiş
Articolul următorO revenire imposibila pentru Begu! Irina merge in turul 3, la fel si Monica Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.