Stafful tehnic al naţionalei României a efectuat trei schimbări în lotul anunţat pentru Cupa Mondială de rugby din Franţa, toate determinate de accidentări.

Mihai Macovei, Mihai Mureşan şi Paul Popoaia au suferit accidentări în ultima săptămână de pregătire, dar şi la meciul test cu Italia, şi au fost înlocuiţi cu Andrei Gorcioaia (cunoscut şi drept Andre Gorin, n. red.), Lama Sioeli şi Taliauli Sikuea.

Naţionala României se reuneşte luni pentru o ultimă săptămână de pregătire, la Bucureşti, după care duminică va pleca spre Franţa

”Veteranul” Mihai Macovei, care a participat la Cupele Mondiale din 2011 şi 2015, şi a suferit o ruptură musculară de 2,5 cm la muşchiul gastrocnemian medial de la gamba stângă şi va avea nevoie de trei săptămâni de recuperare. Macovei era cel mai titrat jucător din lot, cu 104 selecţii şi 100 de puncte marcate (20 de eseuri).

Mihai Mureşan s-a accidentat în meciul din Italia şi a fost diagnosticat cu luxaţie antero-inferioară umăr drept şi leziune Bankart cu indicaţie chirurgicală. În cazul său perioada de indisponibilitate este de 3-4 luni. Mureşan (20 ani, 10 luni şi 13 zile) era cel mai tânăr component al lotului.

Paul Popoaia se află în continuare în recuperare după o contuzie puternică la umărul drept, diagnosticul fiind de bursită subacromială şi tendinită supraspinos.

Marius Iftimiciuc şi Florin Surugiu se află deja în proces de recuperare şi vor reveni la antrenamente începând cu data de 5 septembrie.

Toţi sportivii care nu au fost selecţionaţi în lotul de 33 şi se vor recupera în timp util vor rămâne la dispoziţia staffului tehnic pe toată perioada Cupei Mondiale.

România va debuta la Cupa Mondială pe 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. În Grupa B, ”stejarii” vor mai juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Articolul precedentS-au găsit drogaţi şi în ultima zi de CODRU
Articolul următorLoto trece la un alt nivel. Se pot cumpăra bilete şi online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.