Un croat, urmărit internaţional, prins în Timişoara

La data de 17 mai, în urma schimbului de informații realizat prin intermediul Biroului Sirene din cadrul centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., dintre polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și autoritățile judiciare din Croația, un bărbat, bănuit de comiterea unor infracțiuni economice, a fost depistat de către polițiștii Serviciului Rutier.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit, pentru control, pe strada Marginii, din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un cetățean croat, de 54 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că, pe numele acestuia, era emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Croația.

Bărbatul, în calitate de reprezentant legal al unor societăți comerciale, și-ar fi însușit ilegal sume de bani din fondurile societăților în cauză, săvârșind infracțiunea de deturnare de fonduri, prevăzută de legislația din Croația.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind sancționat contravențional, cu 1.305 lei.

Totodată, permisul de conducere al acestuia a fost reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și predat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea continuării cercetărilor.

A fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, ulterior fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, în vederea desfășurării procedurilor de predare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here