Una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timişoara, Centura de Sud, așteaptă ordinul de începere a lucrărilor!

Spread the love

Centura de Sud este cu siguranţă una dintre cele mai aşteptate investiţii de către timişoreni. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra a fost la Bucureşti, şi vine cu veşti bune despre noul obiectiv. Şi anume, a fost obținut ultimul aviz necesar demarării lucrărilor.

Președintele CJT spune că săptămâna viitoare, constructorul va depune documentația necesară pentru a obține autorizația de construcție.

”Unii fac sondaje pe Facebook despre centura Timișoarei și vânează like-uri, iar alții fac ce trebuie ca acest proiect să devină realitate. Mă aflu din nou la București, de această dată în Consiliul tehnico-economic, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Am venit ca să susțin avizarea proiectului tehnic al variantei de ocolire Timișoara Sud. Săptămâna viitoare, constructorul va depune documentația, ÎNSOȚITĂ DE ACEST AVIZ, la Ministerul Transporturilor, ca să obțină autorizația de construcție. Abia aștept să se emită ordinul de începere a lucrărilor, pentru cei aproape 26 de kilometri, un tronson important, care va realiza legătura pe direcțiile Reșița – Voiteg – Timișoara, Serbia – Moravița – Deta – Timișoara și, mai departe, spre Arad, respectiv Lugoj, asigurând continuitatea drumului european E70, respectiv între DN59 și DN69. Traficul va fi fluidizat, TIR-urile scoase din oraș, iar gradul de poluare din Timișoara, în sfârșit, diminuat!”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Contractul pentru construirea Variantei de Ocolire Timisoara Sud a fost iscalit in 18 decembrie 2018, iar viitoarea centura va avea o lungime de 25,69 km si va lega DJ591 si DN6 prin sudul orasului.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here