UPT a înmânat două granturi suport în valoare de 1000 euro pentru sprijinirea activității de cercetare a tinerilor cu rezultate deosebite

Preocuparea și eforturile Universității Politehnica Timișoara pentru încurajarea performanței și excelenței au fost din nou răsplătite. Astfel, instituția a fost onorată cu patru premii din partea Academiei Române.

La secţiunea „Știinţe tehnice” – premiul „Constantin Budeanu“  pentru cartea  “Dual rotor single stator permanent magnet motors for hybrid electrical vehicles”,  autori: Lucian-Nicolae Tutelea şi Sorin-Ioan Deaconu.

La secţiunea „Știinţe agricole şi silvice” – premiul „Gheorghe Ionescu-Siseşti” pentru cartea „Drenaje”, vol.1 şi 2, autor: Teodor Man.

La secţiunea „Știinţa şi tehnologia informației” – premiul „Grigore Moisil“ pentru grup de trei lucrări: „Contribuţii la optimizarea sistemelor fuzzy”, autori: Radu-Emil Precup, Radu-Codruţ David, Emil M. Petriu, Ştefan Preitl, Mircea-Bogdan Rădac;

La secțiunea „Știința și tehnologia informației” – premiul „Tudor Tănăsescu“, pentru  grup de patru lucrări: „Automatizare avansată”, autor principal: Gheorghe-Daniel Andreescu.

Ieri, în cadrul întâlnirii festive de sfârșit de an a politehniștilor, prof.dr.ing Viorel Șerban, rectorul UPT,  a înmânat două granturi suport în valoare de 1000 euro pentru sprijinirea activității de cercetare a tinerilor cu rezultate deosebite: ș.l.ing. Mircea-Bogdan Rădac (31 ani, Departamentul de Automatică și Informatică Aplicată) și conf.dr.ing. Robert Ianoș (35 ani, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului). “Anul 2016 se apropie de încheiere. A fost un an, ca ultimii de altfel, în care democrația, libertatea de exprimare, transparența și dialogul au fost în centrul preocupărilor instituționale. Anul 2016 a fost marcat și de nenumărate evenimente triste, care arată că lupta pentru pace și echilibru este mult mai complexă decât am fost dispuși să acceptăm. Tot în 2016 învățământul românesc a fost marcat de multe schimbări, unele pozitive, altele discutabile și altele, așa cum am arătat în comunicatele emise de Universitatea Politehnica Timișoara în cursul anului, riscante pentru o dezvoltare sustenabilă”, spune rectorul UPT, prof. univ.dr. Viorel Șerban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here