UVT a găzduit a treia ediție a concursuluide dezbateri pentru liceeni „ARGUMENT”

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a organizat, în perioada 12–13 decembrie 2019, faza finală a celei de-a treia ediții a Concursului „Argument” de dezbateri pentru liceeni – Provocări ale dreptului în secolul XXI. Competiția se adresează elevilor de liceu care doresc să-și dezvolte abilitățile de argumentare, dezbatere și vorbire în public, într-un format organizat potrivit regulilor generale ale concursurilor de pledoarii.
Această ediție a concursului a atras 26 de echipe din 4 județe (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin).

După etapa de memorii scrise, Facultatea de Drept din Timișoara a găzduit, la rundele orale preliminare, desfășurate în data de 12 decembrie 2019, la sediul facultății, 20 de echipe de liceeni și pe profesorii lor. Cele mai bune 4 echipe din concurs s-au confruntat în rundele semifinale și finale, în data de 13 decembrie 2019, la Curtea de Apel din Timișoara.

Cele 4 echipe semifinaliste au inclus două echipe ale Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara, una a Liceului „Grigore Moisil” din Timișoara și una a Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara. Finala s-a desfășurat între o echipă a Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara și echipa Liceului „Grigore Moisil” din Timișoara.

Câștigătoare a ediției 2019 a concursului a fost desemnată echipa Liceului „Grigore Moisil” din Timișoara, formată din Adelina-Maria Anescu (clasa a XII-a) și Cristian-Mihai Stratulat (clasa a XI-a), coordonați de prof. Cristina Farkas și prof. Adrian Kali. Premiul pentru cel mai bun pledant al concursului i-a fost acordat lui George Mihălceanu, elev în clasa a XI-a la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara.

Câștigătorii concursului au posibilitatea de a fi admiși pe locuri finanțate de la bugetul de stat la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, fără a susține examenul de admitere.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea a declarat, la finalul evenimentului: „Acest concurs, dedicat tinerilor talentați din clasele terminale ale liceului, este un exemplu de succes pentru o abordare inovativă dezvoltată de UVT în scopul apropierii acestor tineri de specializările universitare ce răspund cel mai bine înclinațiilor și pasiunilor lor. Sunt convins că mulți dintre cei care au participat azi la acest concurs se vor regăsi peste putin timp pe băncile Facultății de Drept din UVT, ne dorim ca ei să devină studenți la UVT”.

Informații despre concurs pot fi accesate aici: https://drept.uvt.ro/evenimente/concursul-argument-de-dezbateri-pentru-liceeni-provocari-ale-dreptului-in-secolul-xxi-editia-a-iii-a-2019.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here