Deputatul Pro România, Adrin Pau, despre taxa de clawback la medicamente și reducerea TVA la alimente!

Comisia de Buget Finanțe din cadrul Camerei Deputaților a avut astăzi în dezbatere două proiecte foarte importante pentru români.

Primul dintre ele se referă la reducerea taxei clawback pentru medicamentele generice, care va avea ca efect direct reducerea prețurilor, dar și încurajarea producătorilor interni. Al doilea proiect a vizat scăderea TVA de la 19% la 16%, iar la alimente aceeași taxă urmează să fie redusă de la 9% la 5%. Această din urmă măsură va duce la scăderea prețurilor, dar și la o creștere a consumului.

“Taxa clawback a adus mari deservicii producătorilor interni, iar acum sperăm ca aproximativ 2000 de medicamente care nu se mai produceau să revină în farmacii, ar fi extraordinar pentru sănătatea românilor. Cât despre reducerea TVA, am susținut această măsură având experiența din trecut, când TVA-ul redus de Guvernul Ponta a avut efecte foarte bune în ceea ce privește reducerea prețurilor, dar și a evaziunii fiscale, iar urmarea firească a fost creșterea încasărilor la bugetul de stat”, a spus Adrian Pau, membru în Comisia de Buget Finanțe din cadrul Camerei Deputaților.

Cele două proiecte avizate pozitiv de Comisia de Buget Finanțe urmează să primească votul final în plenul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.