UVT va participa la un proiect finanțat de Institutului European de Inovare și Tehnologie pentru stimularea inovației și antreprenoriatului

Universitatea de Vest din Timișoara va participa la un nou proiect intitulat „INNOUNITA – Dezvoltarea Capacității de Inovare în UNITA”.

Proiectul își propune să:

· încurajeze schimbarea instituțională prin dezvoltarea infrastructurii digitale și îmbunătățirea birourilor de transfer tehnologic,

· consolideze parteneriatele (integrarea triunghiului cunoașterii) printr-o rețea îmbunătățită de învățare reciprocă și colaborare cu EIT KIC (Comunități de Cunoaștere și Inovare),

· contribuie la dezvoltarea de inovații și afaceri, creând condiții pentru ca membrii comunității să își dezvolte afaceri și start-up-uri,

· crească gradul de calitate a inovației și educației antreprenoriale prin programe de inovare și formare antreprenorială și scheme de mentorat pentru personal și studenți.

Proiectul este organizat cu accent pe sustenabilitatea rezultatelor prin crearea unei rețele inteligente și creative de tineri inovatori, provenind din licee sau chiar start-up-uri, continuând cu activități de cercetare, dezvoltare și inovare. Totodată, proiectul va reprezenta o oportunitate de a familiariza participanții și inovatorii activi cu privire la portofoliile de programe ale Comunităților de Cunoaștere și Inovare EIT.

Proiectul va primi finanțare din Inițiativa IÎS a EIT: Consolidarea capacității de inovare pentru învățământul superior. Această nouă inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) își propune să stimuleze capacitatea antreprenorială și de inovare a instituțiilor de învățământ superior (IÎS).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „UVT s-a remarcat de câțiva ani în topul universităților românești care promovează dezvoltarea culturii antreprenoriale prin măsuri active. Suntem pregătiți pentru abordarea acestui nou proiect dedicat culturii antreprenoriale, INNOUNITA, acum în plan internațional, în cercul partenerial al universităților din rețeaua europeană UNITA.”

În cadrul inițiativei IÎS a EIT, proiectul va primi finanțare de 397.125 EUR și se va desfășura până în decembrie 2021, cu posibilitatea prelungirii pentru încă 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here