Val de amenzi în Timiș! Polițiștii au sancționat optsute de șoferi

S-a lăsat cu amenzi usturătoare pentru șoferii timișeni! Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost aplicate aproape 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 187 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 89 de permise de conducere.

În perioada  13 – 16 iunie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit cinci dosare penale şi au aplicat 780 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 187 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 134 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 89 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here