Vezi ce spune PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată in cea mai mare parte a tării. Temperaturile maximele se vor incadra intre -1 si 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -15 si -3 grade, mai ridicate in Dobrogea, pană in jurul valorii de 1 grad, pe litora, informează ANM.

Sâmbătă, în regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ. Ziua acestea se vor semnala pe arii relativ extinse si vor fi predominant sub formă de ninsoare si lapovită, iar noaptea, va ninge local. In celelalte regiuni innorările vor fi temporare si mai ales in prima parte a zilei vor fi precipitatii mixte. Pe arii restranse se va produce polei. La munte vor predomina ninsorile si cu precădere in prima parte a intervalului vantul va avea intensificări, viscolind trecător ninsoarea si spulberand zăpada. In celelalte regiuni, intensificările de vant vor fi sporadice si la cote mai reduse. In zonele joase de relief, in cursul noptii, pe arii restranse se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.

Duminică, vremea se va răci, astfel incat, vremea va deveni geroasă in cursul noptii, indeosebi in sudul, estul si centrul tării. In regiunile nord-vestice si in zona de munte vor fi innorări si pe arii restranse va ninge slab. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar in zonele joase, dimineata, dar mai ales noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceată si izolat fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 4 grade, iar cele minime se vor situa intre -19 grade in estul Transilvaniei si -4 grade in nordul litoralului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here