lucrari centrul istoric

https://www.youtube.com/watch?v=3oH0ARcMMyc

Lucrările din centrul istoric avansează. Municipalitatea timișoreană informează că acestea au fost finalizate pe strada Mercy, după un an de zile.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, aici au fost probleme cu piatra roșiatică de dimensiuni mari, amplasată pe mijloc. Aceasta provenea din Italia și au fost pauze în aprovizionare. În plus, majoritatea străzilor au fost deja pavate, iar în curând vor ornamentate cu flori și copaci.

Potrivit primarului Nicolae Robu, pavajul de pe strada Mercy este mai special, fiind adus de la o carieră din Italia. În plus, edilul susține că le-a creat iubitoarelor de tocuri spații speciale pentru promenadă. “În centrul istoric există pavaj cu piatră naturală cioplită. Acest pavaj este cel mai valoros din punct de vedere architectural, estetic, după spusele specialiștilor. Eu am cerut să se folosească tot piatră naturală, dar de tip placă în zonele centrale ale acestor străzi care oferă buni kilometri pentru promenade în centrul istoric”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Primarul susține că în această perioadă se lucrează și la punerea în valoare a vestigiilor arheologice, vor fi recondiționate fântâna, care va fi iluminată artistic, din subteran şi bazinul pentru porumbei. În curând vor ajunge la Timișoara și statuile care vor înfrumuseța zona cetate, iar arhitecții au la dispoziție încă o lună pentru montarea lor. “Artiștii vin cu soluții care mai stârnesc și controverse, iar la noi nu se înțelege cât e treaba proiectanților și cât e a primarului. Sunt statui unicat, nu știu dacă le aveau făcute în atelier sau le-au făcut ulterior. N-are nicio relevanță, oricum n-a existat în caietul de sarcini să fie făcute special pentru Timișoara. Populația trebuie să înțeleagă că dacă mergem într-un muzeu și vedem o statuie care nouă nu ne place, dar criticii o consideră valoroase, noi nu ne putem duce să o mâzgălim”, explică edilul.

Reabilitarea zonei Cetate trebuie să fie gată până la finalul anului.

Articolul precedentVIDEO: Salonul Industriei Ușoare își deschide porțile miercuri la Timișoara
Articolul următorZeci de artiști plastici se reunesc la Timișoara în cadrul Taberei Pastel Urban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.